Старши треньорът на Чепинец (Велинград) Атанас Стоилов ще влезе в историята на българския аматьорски футбол с факта, че ще води едновременно два футболни отбора през пролетта, които са от две различни области – Пазарджишка и Кюстендилска, както и от две различни нива – четвърта и трета лига.

29-годишният наставник потвърди, че е вярна тиражираната в последните дни информация, че поема Германея (Сапарева баня), който е участник в първенството на Югозападната Трета лига. 

"Да, постигнахме договорка с ръководството на Германея и през пролетта ще съвместявам функциите си на треньор там с тези в Чепинец. Имам намерение да изпълня ангажимента си към Велинград и по-конкретно спрямо ФК Чепинец. И за миг не ми е минавало на ум при воденето на разговорите с Германея за раздяла с Чепинец. Поехме заедно с целия спортно - технически щаб един ангажимент през лятото след изпадането на отбора и смятаме да довършим докрай започнатото. Някак си, въпреки че не съм от Велинград, съм се привързал към този град и отбор и не случайно искам да продължа с тима. В никакъв случай работата ми в Сапарева баня няма да се отрази на Чепинец", обясни Стоилов пред "Пазарджишка Марица". 

"Смело заявявам, че проблеми с ръководството по отношение на това съвместителство няма, както някои се опитват да изкарат. Дори напротив - обстановката за работа през есенния полусезон бе доста добра и спокойна и в отбора имаше атмосфера за работа", твърди убедено Стоилов.

Той увери феновете на Чепинец, че работи по селекцията и зимната подготовка и всичко върви по план.

"Напук на слуховете, които се появяват най-вече не толкова в самия Велинград, а в областта се показва, че Чепинец е трън в очите на хората и всички трябва да се съобразяват с нашия клуб, независимо в какво положение се намира", категоричен е 29-годишният треньор от София, който извън времето си за тренировки и мачове е учител по физическо в столично училище.