Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов коментира казуса с полиграфа, на който бяха подложени няколко футболисти на Черно море заради съмнения за симулативна игра. Той бе категоричен, че този въпрос се решава от компетентните органи в държавата, а футболната ни централа няма правораздавателни правомощния.

Михайлов благодари за подкрепата от Министерството на спорта и Българския спортен тотализатор, като подчерта, че се мисли за бъдещето и развитието на футболните ни таланти. Преди жребия за новия сезон в Първа и Втора лига бе представена топката "Адидас", с която ще се играят мачовете и която всеки отбор ще получи. За тимовете ни от елита те ще бъдат 60 за всеки клуб, а за отборите от Втора лига - 20. Третодивизионните отбори ще получат 10 топки. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Благодаря на Красен Кралев и Дамян Дамянов. Вече 4 години имаме тяхната подкрепа. Много е важно всички отбори да са на равни начала с топките. Постигнахме промяна на инфраструктурата на много стадиони. Играе се на осветление, повечето стадиони във Втора лига имат добри терени", доволен е Михайлов от сътрудничеството със спортното министерство.

"Много е важно всички отбори поне с топките да са на равни начала. За нас като футболен съюз е важна тази подкрепа. Дано разширим тази програма. Тази година ще бъдат 15 и 17-годишните. Да разширим и да обхване по-добрите школи", каза Михайлов при представянето на топките. 

Tой бе помолен да коментира темата с футболистите на Черно море, минали полиграф заради съмнения в симулативна игра - "Тази тема се решава от компетентните органи, а не от БФС."

"Новият формат на шампионата всички го харесват - медии и телевизии. Излъчват се всички мачовe", подчерта Михайлов.