Българският национален отбор загуби при гостуването си на Чехия с 1:2 в третата си европейска квалификация. Някои побързаха напълно безпричинно и погрешно да обвинят новия селекционер Красимир Балъков, но дълбоко грешат. Ако трябва да търсим причини за поражението, те не са нито в героя от САЩ`94, нито в ръководството на БФС. Можем да ги открием сред някои от футболистите, които се превърнаха напоследък в медийни балони. Те обаче се спукаха с гръм и трясък на стадион „Летна“ в чешката столица.

Не ви ли прави впечатление, че в последните месеци се вдигна голям шум около двете „звезди“ на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев и Кристиан Димитров, както и около Мартин Минчев от Черно море. БЛИЦ подчертава, че те категорично са таланти, особено младото крило от морската столица. Тримата обаче прибързано бяха издигнати на висок пиедестал.

Кристиан Димитров игра на ниско ниво снощи, допускайки двойна грешка при изравнителния гол на домакините. Тошко Неделев го нямаше никакъв на терена, а именно той трябваше да бъде моторът и двигателят на националния отбор. Те двамата засега са звезди единствено в клуба, в който играят. Минат ли обаче табелката с надпис „Край на Пловдив“, нещо в тях се пречупва. Те не са това, което са. Мартин Минчев най-вероятно след известно време ще заблести на футболния хоризонт, но за да се случи това е необходимо да се намали шумът около него, да бъде по-хладнокръвен - и най-вече да е перде като Стоичков и останалите ни звездни герои от Пеневата чета.

Winbet - победата е емоция! (18+)

За огромно съжаление списъкът с медийните балони не приключва само с тези тримата. Спомнете си как Божидар Краев беше възхваляван до небесата, а в момента едва крета в датския Мидтиланд. Същото се отнася и за Антонио Вутов. Той беше провъзгласен за най-големия ни талант в историята, но италианската му дестинация го върна назад, вместо да го изтласка напред.

Нека никой не приема тези думи на БЛИЦ като крайна и унищожителна критика, нека споменатите от нас футболисти да стъпят на краката си, да бъдат истински професионалисти не само на терена, но и извън него. Всъщност, ако всички национали изпълнят тези заръки, тогава един ден може би отново ще мечтаем.
Димитър АПОСТОЛОВ, БЛИЦ СПОРТ

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА ЕВРО 2020