Новият главен консултант на ЦСКА Люпко Петрович даде повече яснота какви функции ще изпълнява в тима и анализира равенството 1:1 в дербито срещу шампиона Лудогорец на „Българска Армия“. Сръбският специалист отвърна и на нападките от страна на феновете на Левски и Георги Иванов – Гонзо.

„Всичко е възможно, с каквото мога, ще помогна на ЦСКА. Моята задача в бъдеще е това. Как ще го направя, ще видите. Не, нямам апетити към треньорското място. Имам голям опит, работил съм на четири континента, в 20 страни, искам да предам своето знание, а имам много от него. Искам да помогна и да тръгне ЦСКА нагоре. Работил съм винаги моят отбор да е шампион и да печели мачовете си. В Цървена Звезда, в Левски съм работил по такъв начин, така ще работя и в ЦСКА. Моята главна задача сега е да работя за ЦСКА и да направя всичко възможно за титлата. Не мога да говоря сега, не познавам нито футболистите, нито нищо. Говорили сме за другите неща, коментираме с Ел Маестро, не сме говорили кой да играе, кой не. Все още не познавам 100% от футболистите“, сподели сръбският специалист.

"Днес беше много обективно съдийството, отколкото със Славия. Тогава не даде съдията пет дузпи, както и два червени картона за противника. Днес са малки грешките, но мисля, че беше много по-различно срещу Славия. Не мога да кажа, че някой отбор имаше много положения. И единият, и другият отбор можеше да спечели, и да загуби. Беше дерби, а в едно дерби побеждава този, който има повече желание. Играчите тичаха, бориха се, дадоха всичко от себе си. Познавам много добре Лудогорец, но в това дерби трябва да има повече заряд. Играчите на ЦСКА все пак успяха да изравнят и да не загубят. Мисля, че Лудогорец, ако му извадим Марселиньо и бързия играч отдясно, всички останали са като в другите отбори. Те вече не са толкова страшен отбор, както беше преди 1-2-3 години по-назад. Кирил Десподов е добър футболист и е сигурно, че вероятно ще се продаде добре навън. Това е добре", добави сърбинът за дербито и съдийството, след което коментира нападките от страна на Левски. 71-годишният треньор е водил три пъти „сините“, но сега започна работа в ЦСКА е бе критикуван за това си решение.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

"Какво като са ме нападнали феновете на Левски? Това си е техен проблем. Аз да се усещах добре в Левски преди, не бих си тръгнал. Тогава подадох оставка след 10 мача без нито една загуба. Имаше хора, които ме търсеха, но просто казах: "Стоп!". Това беше", заяви Петрович и отвърна на нападките от Георги Иванов-Гонзо.

"Няма какво да кажа, Гонзо е добър мой приятел, мой футболист. Той избяга от Левски, молих го да остане. Работих колкото мога, всички ме притискаха. Бях на първо място, когато си тръгнах. Да ме искаха много, нямаше да си тръгна", каза сърбинът по адрес на Гонзо.

"Ел Маестро е талантлив треньор, мисля, че работи много добре. Знам, че не е спечелил нито един от големите мачове, но няма сега да говоря по този въпрос. Ще видим какво ще се случи. Футболът е най-интересният спорт на света и всичко възможно може да се случи", завърши Петрович за Ел Маестро, когото би трябвало да консултира.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019