Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев даде пресконференция преди утрешното дерби срещу Левски. Двата гранда се изправят от 13:00 часа на стадион „Васил Левски“ в среща от 23 кръг на Първа лига. 52-годишният специалист разкри, че е готов с различни тактически варианти за мача срещу „сините“ и изрази недоумението си от назначението на Владимир Вълков за съдия на двубоя.

“Времето, не че ни изненада, но ще наруши леко динамиката ни в работния процес. Адаптацията към атмосферните условия утре ще бъде много важна. Така или иначе се готвим максимално за мача. Нашата цел е да завършим първи в класирането. Имаме футболисти с качества да се получи един добър мач. Все пак това са двата гранда в българския футбол, много хора очакват дербито да се получи на ниво. Искаме да вкарваме голове, искаме да победим. Очаквам теренът да е в добро състояние.“

„Не очаквам отлив на зрители. Това не е първият мач, който се играе при такива температури. Феновете винаги са показвали, че са с нас”, заяви Пенев.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

"Не винаги в този тип двубои по-силният побеждава. Не искам да говоря за фаворит. Настройвам момчетата ми да си свършат работата, да изпълнят поставените задачи. Резултатите и позицията, на която се намираш, те правят фаворит. Има подобрение в играта, но ни трябва още време. Ще стане! Момчетата са сериозни, разбират каква е идеята. Имам план "Б", план "Ц", имам варианти за утре. Жеферсон и Лясков отпадат за мача. Енрике третира. Работим ежедневно, ежечасно. След днешната тренировка ще определя групата. Съгласен съм с Георги Дерменджиев, че детайлите от тактиката ще решат мача. Ще спечели по-сериозният отбор, по-хитрите футболисти”, допълни Ел Голеадор.

“Моето мнение е, че съдията не е готов за този мач. Моето мнение е, че е подготвен за бушон. Съдийският наблюдател е счетоводител към хлебозавод, в който, случайност или не, акционер е Боби Михайлов. Налице е безпристрасно и професионално съдийство, на което ще се даде висока оценка. По начина, по който българските съдии водят мачовете, това е проблем. Те искат да изпъкват, да са по-важни от мача и от празника, който предстои.“

„В Европа се опитват да намалят грешките до минимум, а тук е точно обратното. Всеки кръг има оплаквания и разправии. Не искам да ни помагат, но не искам и да ни пречат. Това го казвам от името на много треньори. Другото минава и не се анализира”, обяви треньорът на ЦСКА“, завърши треньорът на „червените“.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019
Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка