Един от най-големите любимци на агитката на Локомотив (София) се завръща в родния си клуб, научи “Витоша Нюз”. Става въпрос за Георги Борисов. Спецът от новия сезон ще започне работа в детско-юношеската школа на “червено-черните”. До дни ще стане ясно коя точно възраст ще води Жоро.

Заедно с Борисов ще дойде и попълнение от школата на столичния Септември – Михаил Захариев. Той (родедн 12 декември 1972 г.) е юноша на Левски, играл е в Септември, Славия (шампион и носител на купата на България през 1996 г.) и др. Треньорската му кариера премина в Левски – Раковски и тима от “Красна поляна”.

Навремето Георги беше считан за един от най-големите таланти в родния футбол. Той буквално предизвика фурор с първите си изяви в Локото и в младежкия национален отбор. Дбютира с гол в “А” група едва 17-годишен!

От същото това поколение, родени 1974 г., в Локомотив излязоха още силни футболисти – Явор Вълчинов, Виктор Михайлов, вратарят Владо Манолков, но може би най-талантливият беше Борисов, пише още "Витоша Нюз". Беше любимец и на селекционерите на националните отбори. Христо Андонов-Пелето го повика при батковците в младежкия представителен тим, където играеше с момчета с по 3-4 години по-големи от него.

В треньорската професия учи първите стъпки в школата на Димитър Пенев в Мировяне, където работи от 10 февруари 2007 до 20 май 2008 г. После идва ред на Люлин, Нови Искър, Хебър (Пазарджик). Беше наставник даже на женски тим – Олимпия. Има и една авантюра в едно пернишко село – Ковачевци. Борисов изведе скромния тим до бараж за влизане във “В” група като играещ треньор.