Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев и треньорът Димитър Димитров похвалиха младите футболисти oт школата на шампионите, които изиграха силен мач вчера срещу Ботев - 2:2. Талантите, на които Херо заложи в последния двубой от Първа лига, очароваха с приятна игра и дори можеха да стигнат до победата. 

По-голямата част от игралите срещу Ботев голобради юноши записаха снощи своите дебюти в родния елит. Херо се довери на двама 17-годишният - вратарят Дамян Дамянов и атакуващият халф Доминик Янков. На терена бяха още 18, 19 и 20-годишни момчета, а "най-възрастният" влезе на смяна - 22-годишният Олег Димитров. 

Използваните в мача с Ботев таланти са основни състезатели на Лудогорец II, който завърши на деветото място във Втора лига. Воденият от Радослав Здравков "Б" тим на "орлите" записа 11 победи, 7 равенства и 12 загуби. 

Във вратата на Ботев се разписаха Ивайло Климентов и Ерол Дост, за които това са първи голове в групата на майсторите.

Няколко шанса се откриха и пред Денислав Александров - голмайсторът на Лудогорец II (с 8 попадения във Втора лига през сезона). Възможности имаше и пред 20-годишния Светослав Ковачев, който още 2016-а дебютира за мъжкия състав на "орлите", след като получи игрови минути от тогавашния треньор Георги Дерменджиев. Ковачев е вторият най-резултатен футболист на Лудогорец II този сезон, като е отбелязал 6 попадения. С пет на сметката си пък е Томас Цвятков (20-годишен), който вчера остана на пейката в домакинството на Ботев.

В Лудогорец възлагат големи надежди на талантите от школата си, която жъне все по-големи успехи. След като първата стъпка вече е направена, предстои следващата - младоците да продължават с упорита работа да се утвърждават и борят за място в първия състав.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

БЛИЦ представя талантите, на които Херо заложи в последната среща на шампионите за този сезон в Първа лига: 

Титулярите:
69.Дамян Дамянов - 17-годишен
23.Венцислав Керчев - 20-годишен
87.Преслав Петров - 21-годишен
77.Георги Вълчев - 18-годишен
53.Лъчезар Ковачев - 19-годишен
80.Денислав Александров - 20-годишен
72.Ерол Дост - 18-годишен
38.Кристиян Китов - 21-годишен
98.Светослав Ковачев - 20-годишен
45.Ивайло Климентов - 20-годишен
64.Доминик Янков - 17-годишен
На смяна влязоха:
58.Димитър Илиев - 18-годишен
75.Мартин Милков - 18-годишен
34.Олег Димитров - 22-годишен

Мачовете на Лудогорец II през сезона във Втора лига

ВТОРА ЛИГА - СЕЗОН 2017/2018

Съставът на Лудогорец II:

Крайното класиране във Втора лига: