Лудогорец победи с 4:2 унгарския Хонвед във втората си контрола от лагера в Турция. Шампионът на България изоставаше в резултата, но съумя да постигне обрат след много добра игра. Новото попълнение на "орлите" Адриан Попа успя да се разпише и да открие головата си сметка за Лудогорец. Вратарят Пламен Илиев пък записа дебют с екипа на шампионите, които го привлякоха от румънския Астра.

С екипа на Хонвед срещу "орлите" игра добре познатият от престоя си в ЦСКА защитник Тончи Кукоч. Хърватинът се отчете с асистенция в днешната контрола.

Мачът започна с минута мълчание в памет на легендата на Левски и българския футбол Иван Вуцов, който почина днес на 79-годишна възраст.

Отборът от Будапеща поведе в резултата в осмата минута. Тишлер беше изведен очи в очи срещу Хорхе Броун и реализира - 0:1. При попадението обаче имаше засада, която съдията не маркира. 

Лудогорец веднага реагира и успя да изравни от дузпа. Сисиньо нахлу в наказателното поле на Хонвед, беше фаулиран, а от бялата точка Козмин Моци отбеляза в долния десен ъгъл - 1:1.

Winbet - удвои тръпката от победата! (18+)

В 16-ата минута "орлите" осъществиха пълен обрат след гол на Натанаел - 2:1.

В 31-ата Джоди Лукоки беше изведен очи в очи срещу Гроф, успя да го преодолее и падна след съприкосновение със стража на Хонвед. Съдията обаче остана безмълвен и не отсъди втора дузпа за българите. 

Три минути по-късно "орлите" все пак вкараха трето попадение. Лукоки подаде на Адриан Попа, който отбеляза дебютен гол с екипа на Лудогорец - 3:1. 

След почивката Антони Здравков заложи на изцяло нова единайсеторка. Дебют направи националният ни вратар Пламен Илиев. Той обаче трябваше да вади топката от мрежата си в 56-ата минута. Бившит играч на ЦСКА Тончи Кукоч, който влезе в игра като резерва, центрира отляво към непокрития Доминик Чип, който наказа Илиев с глава - 3:2. 

В 81-ата минута "орлите" подпечатаха победата си. Точен за крайното 4:2 беше Якуб Швиерчок. Полякът се извиси в наказателното поле на Хонвед и отбеляза с глава.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2019