Лудогорец се възползва максимално от равенството между ЦСКА и Левски. Шампионите победиха с 3:0 Ботев (Пловдив) и се откъснаха на върха в класирането на Първа лига с 5 точки пред "червените". Шест кръга преди края на първенството разградчани са все по-близо осма поредна титла.

Якуб Швиерчок вкара два гола, а един добави Драгош Григоре за домакинския успех над "канарчетата". Разградчани не допускат гол в мач от Първа лига вече седем мача поред.

Двубоят започна с натиска на тима на Стойчо Стоев. Удари на Сисиньо, Кешерю и Дяков бяха спрени от Кайзер в началните минути. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Голмайсторът Кешерю се контузи в 22-ата минута и бе заменен от Швиерчок. В 37-ата минута съдията Драгомир Драганов отсъди дузпа, която бе реализирана от Григоре и успокои домакините.

В заключителните минути на първото полувреме всичко бе решено. Швиерчок проби добре в наказателното поле на Ботев, преодоля отбраната и вратаря, след което от малък удар прати топката в опразнената врата.

След почивката на терена бе спокойно. Швиерчок и Марселиньо пробваха рефлекса на Кайзер, но без успех. 

В последните секунди на редовното време Швиерчок и Марселиньо направиха хубаво двойно подаване, а полякът по земя прати топката в мрежата за крайното 3:0.

Ботев пък насочва мисли към 24 април, когато е полуфиналния мач реванш за Купата на България срещу ЦСКА. Първата среща в Пловдив бе спечелена с 3:2 от "канарчетата".

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019