Шампионът на България Лудогорец излезе с трогателна декларация два дни преди срещата с Динамо (Загреб) от груповата фаза на Лига Европа. Разградчани благодариха на привържениците от София, които са подкрепили тима срещу Базел и очакват същото в мача с хърватите.

Лудогорец благодари и на "Левски", ЦСКА, "Ботев" и Литекс, признавайки,ч е са се учили от тях и нямало да са толкова добър отбор без тяхната конкуренция.

Ето цялата декларация на разградчани:


Лудогорец е на прага на мач, който може до голяма степен да помогне на тима да излезе от групите на Лига Европа! Победа над Динамо (Загреб) в четвъртък ще остави шампионите на първото място в групата. Това ще е изключително постижение не само за разградчани, а за целия ни клубен футбол. И то не само защото победите на Лудогорец вдигат националния ни коефициент. Нещо, от което утре ще се възползват "Левски", ЦСКА, "Ботев", Литекс...По-важното е, че като шампион на „А” група, Лудогорец показва, че тя е сред качествените първенства на Стария континент. Без конкуренцията в нея, без оспорваната битка с "Левски" за първото място, без важните мачове с ЦСКА, Литекс и "Ботев", без трудните срещи с Локомотив (Пловдив), Черно море, Славия или Локомотив (София), Лудогорец нямаше да е онова, което е днес в Европа!

Затова в Разград си даваме сметка, че в четвъртък в София Лудогорец ще представи не само себе си, но и България и нейната „А” група. Точно затова очакваме на „Васил Левски” да дойдат феновете, които вярват в бъдещето на българския футбол. Лудогорец продължава в групите на Лига Европа това, което започнаха "Левски", ЦСКА, Литекс в последните години. Лудогорец се учеше от техните победи, за да постига сега свои. Надяваме се утре в групите да има повече български отбори. Днес обаче е само един – Лудогорец! Затова очакваме той да бъде подкрепен така, както ние утре ще стискаме палци на останалите родни тимове. Защото в Разград осъзнаваме колко е важно да се промени имиджа на българския футбол, колко е съдбоносно хората да повярват, че „А” група е истинско, сериозно първенство. Това става по един начин – с победи в Европа. И затова, когато сме там, ние трябва да се подкрепяме.

Лудогорец благодари на София! Наистина! Защото в двубоя с Базел ние усетихме подкрепата на 19 000 души, вярващи в българското, подкрепящи българския футбол. На стадиона имаше привърженици на всички софийски отбори. Вярваме, че те ще са там и в четвъртък. Победа над Динамо ще е както победа на нашия отбор, така и тяхна. Ще е победа за България. Вярваме, че ще е победа и на човещината. Лудогорец започна безпрецедентна кампания. Голяма част от приходите от билети клубът ще дари на МБАЛ „Надежда”! Всеки един закупен от вас билет, ще помогне да осигурим нормален живот на проблемно бебе. Затова Лудогорец благодари в аванс на София. Защото вярваме, че софиянците, които обичат футбола, които вярват в човещината, ще са на стадиона. А там футболистите на Лудогорец ще дадат всичко от себе си, за да накарат Европа пак да спомене България с футболно уважение.