Лудогорец изравни втората си най-голяма победа в елита, след като в мач от 26 кръг на Първа лига се наложи с 6:0 над Септември. Якуб Швиерчок и Марселиньо вкараха по два гола. „Орлите“ имат още две победи с такъв резултат в родната първа дивизия. На 11 септември 2011 г. срещу Локомотив (София) и на 18 март 2018 г. срещу Етър. Най-големият успех в историята на разградчани е със 7:0, което се е случвало два пъти.

Якуб Швиерчок даде ранен аванс на Лудогорец. Той се разписа още в осмата минута, когато след центриране от корнер Драгош Григоре отклони топката с глава, а от границата на вратарското поле полякът я продължи към мрежата. В 21-ата минута Швиерчок удвои преднината на „орлите“, след като получи асистенция на Станислав Манолев. Три минути по-късно Драгош Григоре беше точен от дузпа, отсъдена за нарушение на Григор Стоичков срещу Антон Недялков.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Малко преди почивката Марселиньо вкара за 4:0. Бразилецът овладя топката и стреля от границата на вратарското поле, след като получи пас на пробилия по лявото крило Вандерсон. В 55-ата минута Марселиньо отново се разписа, а асистенцията и този път беше на Вандерсон. В 63-ата минута Клаудиу Керешю оформи крайния резултат. Той беше точен при добавката на удар на Марселиньо, париран от вратаря Янко Георгиев.

Неприятната новина за треньора на шампионите Стойчо Стоев са двете принудителни смени. Якуб Швиерчок беше заменен още преди края на първото полувреме, а на почивката стана ясно, че Антон Недялков също не може да продължи да играе.

С този успех Лудогорец събра актив от 62 точки в редовния сезон на Първа лига. Септември завършва с 21 точки на 12-о място. Предстоят прейофите, където столичният тим ще бъде в Група „В“ заедно със Славия, Локомотив (Пловдив) и Дунав.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019