В Разград се проведе първият в родната история на плажен футбол семинар, в който се обсъдиха последните новости в най-атрактивната разновидност на спорта. Участие в мероприятието, организирано от председателя на комисията към БФС Николай Чернев, взеха представители на повече от двадесет клуба в страната. Домакин пък бе футболният шампион Лудогорец, на чиято база се проведе събитието.

Семинарът започна с лекция на изпълнителния директор на разградчани Ангел Петричев, който запозна присъстващите с управлението и маркетинга в клуба. Той подчерта някои основни правила и практики, които трябва да следва всеки един отбор по пътя на своето развитие, ако иска да функционира дълго и успешно на футболната карта.

Специален гост на събитието бе Румен Вълков, председател на Аматьорската футболна лига, който увери аудиторията, че БФС ще стои твърдо зад развитието на бийч сокъра у нас, както и че ще бъде осигурено нужното финансиране за предстоящия сезон пред националния отбор, който, според него, се е представил отлично през изминалото лято.

Старши треньорът на родните "лъвове" Симеон Христов запозна гостите с най-актуалните новини от изминалия уоркшоп в спорта. Програмата за следващите шест години на ФИФА определят плажния футбол като приоритет на световната централа, а всички усилия ще бъдат насочени за вкарването му в олимпийското семейство. Статутът на играчите и други интересни теми от Дубай бяха част от неговата презентация.

Дейно участие в дискусиите по актуални въпроси взеха членовете на комисията по плажен футбол Велин Крачанов, Стоян Алексиев и Калоян Георгиев, както и колегата им от футзала и мини футбола Пламен Божидаров.

Семинарът завърши с експозе на Николай Чернев, в което той начерта основните приоритети в работата на администриращия орган за следващия сезон.

Планират се провеждане на градски първенства и турнири в първата част на активния състезателен период, като центровете на това ще бъдат четири - Бургас, Варна, Русе и София. В държавния шампионат ще вземат участие най-добрите тимове от тези надпревари, а турнирите че бъдат четири, като предстои да се уточнят местата на тяхното провеждане. В началото на януари ще бъде изготвена новата наредба за първенствата от БФС, когато и ще бъдат обявени всички срокове за заявки и документи по участие на клубовете.

В комисията имат желание да организират и международни турнири, а пред националния отбор предстои участие в Евролигата. Ако ФИФА насрочи Световния шампионат за пролетта на 2019 г. ще трябва да има и квалификации през следващата година.