Ръководството на Лудогорец е платило половината пари за изграждането на VIP ложата на стадион "Българска армия", пишат колегите от „Спортал”. Тази новина е пазена в тайна повече от четири години, но днес нашата медия разкрива цялата истина.

През 2013 година човек от ръководството на ЦСКА осъществява контакт с колега от Лудогорец с молба да го свърже с фирмата, която е изградила ложата на "Лудогорец Арена". Идеята на "червените" е била да направят подобна луксозна трибуна. Разградчани откликват на молбата и свързват ЦСКА с въпросната фирма. Всичко върви по план и ложата е направена.

В момента обаче, когато трябва да се плати втората вноска на фирмата, един от шефовете на "червените" започва да се крие от представителя, който го търси да си разчистят сметките. Съвсем логично от фирмата се обръщат към Лудогорец, тъй като един от ръководните фактори е направил връзката и е близък със собственика на компанията.

Босът на българския шампион се заема със задачата да изглади отношенията между двете страни, но и той удря на камък. От ЦСКА категорично му заявяват, че нямат пари да платят. За да не си развалят отношенията с въпросната фирма, шефовете на "орлите" решават да оправят парите, които трябва да се доплатят. Сумата е осем хиляди лева.

Интересното е, че през годините от Лудогорец нито веднъж не са дали гласност на проблема. Една от причините е, че шефовете на разградчани симпатизират на ЦСКА от малки. Те са приели, че по този начин са помогнали на "червените". От изграждането на ложата с активната помощ на Лудогорец, на "Армията" не е забит и един пирон.

Агенция БЛИЦ разбра кой е въпросният бивш шеф на ЦСКА. Става въпрос за Георги Илиев-Майкъла, който и до днес отскача до телевизия в телевизия, за да се тупа в гърдите и да обяснява, че е ремонтирал и фасадата на стадиона. Хубаво, ама тя, милата, плаче от некачествено свършена работа, тъй като вече е започнала да се лющи. А за тази му постъпка с ложата  на „Армията” коментарът е просто излишен. И Майкъла, вместо да си съдира телефона от звънене от  нашата редакция, поне веднъж да се засрами от постъпките си.

Припомняме, че легендарният български треньор Георги Василев нарече Майкъла в интервю пред БЛИЦ една от „змиите”, която съскаше преди години в Борисовата градина. Илиев впоследствие посъветва Гочето да пие „Гинко Билоба”. И пак сбърка завалията... Всъщност не Георги  Василев, а той има проблеми с паметта. Защо ли? Майкъла и до днес се фука, че обича ЦСКА. Да, ама ние ще му напомним, че беше един от първите, които заведоха дело срещу „червения” клуб преди години.  Няма що – голяма любов, голямо нещо...
ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка