Лудогорец този път не допусна изненада и спечели с 2:0 домакинството си на Дунав (Русе) от 19-ия кръг на Първа професионална лига. И двете попадения бяха дело на Марселиньо, който откри резултата в 34-ата минута, а 120 секунди след това вкара и за втори път. За разлика от загубата с 1:2 от Верея преди дни, сега избраниците на Димитър Димитров бяха с обеца на ухото и не позволиха издънка. "Орлите" доминираха, като пропуснаха да постигнат още по-изразителна победа срещу гостите от Русе.

За домакинството на Дунав Херо даде почивка на някои играчи, съхранявайки ги за мача на истината в четвъртък - гостуването на Хофенхайм от груповата фаза на Лига Европа.

С успеха тази вечер "орлите" отново се изкачиха на върха в Първа лига. Лудогорец събра 45 точки, вторият ЦСКА е с 44, а Дунав остава предпоследен с 14 точки. ​

Първата ситуация в срещата дойде още в петата минута, когато Джоди Лукоки проби отдясно и центрира в наказателното поле към Марселиньо, бразилецът засече с глава, но капитанът на Дунав Диян Димов се справи, избивайки с крак в ъглов удар. В 11-ата Лукоки и Саша разиграха добре топката, а вторият даде точен пас в наказателното поле на към Марселиньо, но той не успя да нанесе удар. Секунди по-късно отново Лукас Саша проби и извади топката за Кешерю, който овладя и стреля, но Станислав Антонов се справи.

В 21-ата минута стражът на Дунав отчая и Върджил Мисиджан с отлична намеса. В 34-ата обаче топката попадна в мрежата му. Светослав Дяков центрира, Марселиньо овладя и се разписа за 1:0. Преди топката да стигне до бразилеца, останаха съмнения за засада. 

Не бяха изминали и две минути, когато Марселиньо отново отбеляза. Този път бразилецът се разписа с глава след центриране на Лукоки - 2:0. 

След почивката домакините продължиха да атакуват, като на няколко пъти Кешерю беше близо до отбелязване на попадение. 

В 65-ата минута появилият се на смяна за Дунав Димитър Георгиев пробва да вкара със задна ножица, но не успя да намери целта.

В 80-ата минута другият нападател на русенци Мирослав Будинов пробва късмета си от пряк свободен удар, но Ренан дос Сантос изби топката в корнер, след което не се случи нищо запомнящо се до края.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма
КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2017/2018 


ЛУДОГОРЕЦ - ДУНАВ 2:0
1:0 Марселиньо (34), 2:0 Марселиньо (36)


Срещата по минути:
1 - Начало на мача!
5 - Марселиньо не успя да нанесе удар отблизо, Диян Димов избива топката.
16 - Кешерю отправя точен удар, Станислав Антонов лови.
18 - Разбъркване в наказателното поле на Дунав, ударът на Марселиньо среща тялото на негов съотборник.
22  Мисиджан получава топката в центъра на терена, зад защитата на Дунав, напредва необезпокояван и сам срещу Антонов не успява да отбележи.
34  ГОООЛ! 1:0 за Лудогорец след гол на Марселиньо. Бразилският ас на шампионите получи подаване зад гърба на защитата на Дунав, преодоля и Станислав Антонов, за да прати топката в мрежата му. Русенци изразиха претенции за засада. Преди топката да стигне до Марселиньо остана впечатление, че Лукас Саша игра с нея. Това породи съмнения, че е имало засада на голмайстора. 
36  ГОООЛ! Марселиньо отново е точен - 2:0! Бразилецът надскочи двама играчи на Дунав след центриране на Джоди Лукоки отдясно и реализира за втори път.
42 - Лукоки отправя удар, Антонов избива, след което Дяков не успява в добавката.
45+1 - Край на първото полувреме.
---------------
46 - Начало на второто полувреме.
55 - Удар на Кешерю е спасен от Станислав Антонов.
57 - Нов пропуск на Кешерю.
65 - Нападателят на Дунав Димитър Георгиев успя да засече топката със задна ножица, изпраща я в аут.
80  Удар на Будинов от пряк свободен удар, Ренан изби топката, която летеше към левия му ъгъл.
84 - Изстрел на Вандерсон, топката излиза в аут.
90 - Добавеното време е 3 минути.
90+3 - Край на мача. Лудогорец победи Дунав с 2:0.


ЛУДОГОРЕЦ: 33.Ренан дос Сантос, 8.Лукас Саша, 32.Игор Пластун, 5.Георги Терзиев, 6.Натанаел , 18.Светослав Дяков , 12.Абел Анеси, 84.Марселиньо   (58  10.Густаво Кампаняро), 92.Джоди Лукоки, 93.Върджил Мисиджан (66  88.Вандерсон), 28.Клаудиу Кешерю (87  37.Жоао Пауло)
Резерви: 1.Хорхе Броун, 19.Александър Василев, 2.Рафаел Форстър, 10.Густаво Кампаняро, 88.Вандерсон, 44.Яцек Горалски, 37.Жоао Пауло 
Треньор: Димитър Димитров

Резултат с изображение
ДУНАВ: 86.Станислав Антонов, 11.Диян Димов, 23.Христофор Хубчев (46  21.Oлексей Ларин), 22.Михаил Милчев, 4.Петър Патев, 10.Васил Шопов, 8.Карлос Ятоба , 94.Юлиян Ненов, 14.Божидар Васев  (63  20.Димитър Георгиев), 77.Бранимир Костадинов (84  17.Андреас Васев), 9.Мирослав Будинов 
Резерви: 1.Мартин Луков, 21.Олексей Ларин, 5.Тейнур Марем, 6.Нури Хасан, 83.Христо Попадийн, 17.Андреас Васев, 20.Димитър Георгиев
Треньор: Малин Орачев 

Разград, стадион "Лудогорец Арена"
Съдия: Стефан Павлов

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна , опасна ситуация