Талантливият нападател от отбора на ЦСКА до 17 години - Тодор Кръстев, от няколко дни е в Лудогорец, информира Viasport.bg. Новината бе потвърдена от бащата детето - Георги Кръстев.

Вкаралият 13 гола през есента в Елитната до 17 г. футболист вече води подготовка с новите си съотборници във Варна. В края на 2014-а той стигна и до националния тим на съответната възраст.

Кръстев бе привлечен от треньора на набор '98 на "червените" Галин Иванов през зимата на 2013 г. от Петрич. И се превърна в поредния футболист, който Лудогорец отмъква от "Българска армия".

Пътят до "Гнездо на орли" е сред най-предпочитаните в детско-юношеския футбол в България. В края на 2011-а шестима млади футболисти от възраст 1996, начело с треньора си Милан Чирич, избягаха в Разград. През лятото на 2012-а към тях се присъединиха още неколцина - от тази и други възрасти.

А двама от въпросните шестима - Кристиян Китов и Олег Димитров, наскоро подписаха професионални договори с Лудогорец.

През 2013 г. халфът Марчело Тенев (и той роден 1998 г.) смени червения екип със зеления. Един от последните през миналото лято бе капитанът на набор '99 Асен Георгиев, внук на легендата Ангел Рангелов. Разбира се, това не са всички имена, а само най-коментираните.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка