Лудогорец изнесе футболна лекция на Левски и победи с 2:0 пред препълнения "Георги Аспарухов". Шампионите доминираха през по-голямата част на двубоя и заслужено си тръгнаха с трите точки след дербито от 25-ия кръг на Първа лига, което се игра пред около 16 хиляди на трибуните.

В герои за "орлите" се превърнаха Марселиньо (21') и Джоди Лукоки (90+2).

С трите точки шампионите увеличиха преднината си пред днешния съперник на 8 точки, като "зелените" притежават 59 на първото място срещу 51 за "сините", които са трети. Вторият ЦСКА пък е с 54 пункта.

АНКЕТА: Защо Левски загуби от Лудогорец?

В двата отбора днес нямаше изненади, като за тима на Георги Дерменджиев в отбрана се завърна Иван Горанов, който се върна след изтърпяно наказание. Най-интересното в състава на шампионите, за които повторен дебют направи Стойчо Стоев, бе присъствието на Серкан Юсеин, който поведе атаката на "орлите" във втори пореден двубой. Извън състава на "сините" за мача остана Валери Божинов, както и новото попълнение Йеркебулан Сайдахмет. Повторен дебют за тима пък направи Живко Миланов, който се появи в края на двубоя на мястото на Нуно Рейш.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Срещата започна с много добра игра на шампионите и до десетата минута те създадоха цели три опасности пред вратата на домакините. 

В 9-ата минута Вандерсон излезе сам срещу Николай Михайлов, а стражът на столичани успя да спаси, избивайки в корнер. Последва центриране на Сисиньо, при което Кешерю стреля с глава, нацелвайки лявата греда на "сините". 

"Орлите" продължиха да играят по-добре, а това доведе до откриването на резултата. Кешерю пусна страхотен пас към Марселиньо, който напредна и отправи изстрел, Яблонски опита да го блокира, но от получилия се рикошет топката влетя в мрежата на Михайлов за 1:0.

Първата по-сериозна ситуация за Левски дойде в 23-ата минута, а при нея Костов бе изведен по прекрасен начин, но Пламен Илиев се намеси добре и отрази диагоналния изстрел в корнер. 

До края на първото полувреме двата тима си размениха по една опасност пред вратите, като Паулиньо за "сините" се размина с топката на голлинията, а Кешерю за "зелените" стреля опасно, но над вратата на домакините. 

Втората част започна отново по-добре за шампионите и те бързо създадоха няколко ситуации пред вратата на столичани. 

Първа Вандерсон нахлу отдясно на атаката и стреля много опасно, но в аут. Няколко минути по-късно отново бразилецът бе в основата на опасност пред "синята" врата, като той изпълни фаул, след който Григоре стреля с глава, но извън рамките на вратата.

В 72-ата минута Марселиньо стреля много опасно от далечна дистанция, но не намери очертанията на вратата. Левски отговори няколко минути по-късно с шут на Мариани, но отново неточен.  

В края на срещата "орлите" решиха всичко в своя полза, като Шверчок изведе Лукоки, който по много хладнокръвен начин вкара топката в мрежата на Николай Михайлов, оформяйки крайното 2:0.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019