Юношите на Лудогорец (набор 2001) надиграха връстниците си от ЦСКА и в реванша от 1/8-финалите за Купата на БФС. След като преди седмица в Разград момчетата на Радослав Комитов не оставиха шанс на съперника и спечелиха с 2:0, днес записаха успех и в столицата - 1:0. 

Единственото попадение реализира Георги Бабалиев, на когото асистира племенникът на Велизар Димитров - Калоян Симеонов. Талантът беше точен в 70-ата минута. 17-годишният Симеонов пък наказа ЦСКА в първата среща. 

Гостите от Разград играха 15 минути с човек по-малко, защото Бабалиев бе изгонен след втори жълт, респективно червен картон в 76-ата.

"Лошо впечатление направи изключително некоректното държание на феновете на софиянци, които, въпреки че мачът е между юноши, не спряха да сипят обиди срещу момчетата от Лудогорец", пише на официалния сайт на Лудогорец.

"Знаехме, че съперникът ще играе офанзивно, затова се постарахме да не му оставяме празни пространства. От своя страна се възползвахме от разредената отбрана, за да контраатакуваме опасно, на скорост. Можеше да победим и с по-голям резултат, но като цяло няма как да бъдем недоволни. Удовлетворен съм, че на ругатните отговорихме спортсменски и само на терена с игра, гол и победа", коментира треньорът на разградчани Радослав Комитов.

ЦСКА U18: Кристиян Сотиров, Дейвид Симеонов, Йоан Бауренски (к), Димитър Жабов, Кристиян Атанасов, Христо Панчев, Росен Петров, Александър Александров, Андрей Йорданов, Асен Дончев, Огнян Николов
Резерви: Илия Шаламанов, Мартин Аврамов, Димитър Михайлов, Иван Иванов, Даниел Иванов, Тома Ушагелов, Мартин Смоленски

Лудогорец U18: Владимир Русанов, Никола Ганчев, Димитър Жеков, Никола Ганчев, Димитър Жеков, Николай Георгиев, Петър Караангелов, Кирил Янакиев, Георги Бабалиев, Велислав Минков, Преслав Петков (Калоян Симеонов, Хидает Хюсеин, Веселин Николаев, Джафер Джафер)