Лудогорец спечели убедително с 3:0 при гостуването си на Верея в мач от 32-ия кръг на Първа лига и след 14-ата си поредна победа докосва седма последователна шампионска титла. Така разградчани изравниха върхово свое постижение от сезон 2012/13, когато събраха 84 точки.

Домакините приключиха мача с 9 футболисти, след като в началото на второто полувреме Здравко Илеив получи втори жълт и червен картон, а в края и Георги Андонов. Влезлият като резерва Якуб Швиерчок (67) и Клаудиу Кешерю (77) донесоха трите точки за „орлите”, които за последно паднаха в първенство на същия стадион "Трейс Арена" на 30 ноември с 1:2. След днешната победа тимът от Разград обаче е много близо титлата, а тя може да стане факт още в неделя, ако ЦСКА загуби при визитата си на Ботев в Пловдив. С гола си пък румънецът Кешерю оглави голмайсторската листа в елита с 25 попадения и едно повече от бразилския нападател Фернандо Каранга от ЦСКА.

Лудогорец имаше контрол върху случващото се на терена през целия мач, но до почивката не успя да вземе преднина в резултата. Кешерю, Марселиньо и Лукоки излизаха сами срещу вратаря на домакините, но Цинцарски се справи във всяка една от ситуациите. В добавеното време на първата част Милен Танев пропусна най-добрата възможност за домакините, след като бе оставен непокрит, но шутира над вратата.

Малко след почивката в 53-ата минута Здравко Илиев бе изгонен след втори жълт картон, получен след съприкосновение с Яцек Горалски. Така домакините останаха в намален състав. Минута след това Марселиньо получи топката от Лукас Саша на чиста позиция и от близка дистанция направи голям пропуск, пращайки топката над вратата. В 59-ата минута влезлият като резерва Якуб Швиерчок също пропусна от изгодна позиция с неточен удар, а топката облиза страничната греда.

В 65-ата минута Марселиньо шутира от дистанция и топката се отби от страничната греда, а две минути по-късно вече нямаше какво да спаси домакините. Кешерю се опита да изведе Марселиньо, а Сюлеймани пресече топката и тя се озова в Швиерчок, който не сгреши за 0:1.

Десет минути по-късно Клаудиу Кешерю вкара за 0:2, след като получи топката от Лукас Саша, изведен зад защитата от Марселиньо. Така румънецът оглави голмайсторската листа в Първа лига с 25 попадения и едно повече от звездата на ЦСКА Фернандо Каранга, макар от БФС да броят на бразилеца с едно по-малко.

В 82-ата минута Антон Огнянов излезе сам срещу Хорхе Браун, който се намеси решително. Минута по-късно Георги Андонов получи директен червен картон за грубо нарушение срещу Густаво Кампаняро и домакините доиграха мача с 9 футболисти на терена.

В последната 90-а минута Вандерсон с удар от границата на наказателното поле оформи крайния резултат.

След успеха си Лудогорец е първи с 84 точки и има 13 повече от ЦСКА, който ако загуби от Ботев в Пловдив тази неделя, няма да има и теоретичен шанс да се пребори с "орлите" за титлата. Верея е на последната шеста позиция в първата шестица с 36 точки.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТВ ПРОГРАМА

Верея - Лудогорец 0:3
0:1 Якуб Швиерчок (67), 0:2 Клаудиу Кешерю (77), 0:3 Вандерсон (90)

ВЕРЕЯ: 12.Богомил Цинцарски, 21.Здравко Илиев , 6.Иво Иванов (72Илия Мунин), 14.Веселин Минев, 33.Хюсеин Сулеймани, 20.Венцислав Бенгюзов, 87.Симеон Мечев, 10.Милен Танев (594.Пламен Тенев), 11.Илиян Йорданов (658.Антон Огнянов), 26.Денислав Станчев, 7.Георги Андонов
Треньор: Благомир Митрев


ЛУДОГОРЕЦ: 1.Хорхе Броун, 8. Лукас Саша, 6.Натанаел , 32.Игор Пластун, 30.Козмин Моци , 10.Густаво Кампаняро, 44.Яцек Горалски , 84.Марселиньо, 88.Вандерсон, 92.Джоди Лукоки (5770.Якуб Швиерчок  ), 28.Клаудиу Кешерю
Треньор: Димитър Димитров

Стара Загора, ст. "Трейс Арена"
Съдия:
Ивайло Стоянов

Най-интересното по минути
1 - Начало на мача.
8 -   Вандерсон изведе Кешерю сам срещу вратаря на домакините, но Цинцарски плонжира и спаси.
16 - Густаво Кампаняро шутира опасно, но топката премина покрай вратата на домакините.
21 - Яцек Горалски изби топката от краката на Бенгюзов с шпагат и след това Марселиньо излезе сам срещу вратаря, като се опита да го прехвърли, но Цинцарски спаси.
26 - Марселиньо шутира опасно от пряк свободен удар, а Цинцарски отново спаси.
31 - Първо сериозно положение за домакините, но Хорхе Броун се разтегли и спаси удар на Симеон Мечев.
37 - Лукоки се измъкна от Сюлеймани и излезе сам срещу Цинцарски, след което шутира слабо в ръцете на вратаря.
41 - Джоди Лукоки центрира, а Клаудиу Кешерю отправи удар с глава, но не намери целта.
43 - Веселин Минев игра с ръка в наказателното поле на домакините след опит на Лукас Саша да го преодолее, а съдията прецени, че няма основания за дузпа.
45+1 - Милен Танев пропусна най-добрата възможност за домакините, след като бе оставен непокрит, но шутира над вратата.
45+1 - Край на първата част!
..................................................
46 - Начало на второто полувреме.
53 - Здравко Илиев бе изгонен след втори жълт картон след съприкосновение с Яцек Горалски и домакините останаха в намален състав.
54 - Марселиньо получи топката от Лукас Саша на чиста позиция и от близка дистанция направи голям пропуск, пращайки топката над вратата.
59 - Влезлият две минути по-рано в игра Якуб Швиерчок пропусна от изгодна позиция с неточен удар, а топката облиза страничната греда.
61 - Шут на Георги Андонов и Хорхе Браун се справи без проблеми.
65 - ГРЕДА за Лудогорец! Марселиньо шутира от дистанция и топката се отби от страничната греда.
67 -   ГОООЛ за Лудогорец! Якуб Швиерчок се разписа и даде преднина на гостите. Кешерю се опита да изведе Марселиньо, а Сюлеймани пресече топката и тя се озова в Швиерчок, който не сгреши и вкара за 0:1.
77 -   ГОООЛ за Лудогорец! Клаудиу Кешерю вкара за 0:2, след като получи топката от Лукас Саша, изведен зад защитата от Марселиньо. Така румънецът оглави голмайсторската листа в Първа лига с 25 попадения и едно повече от звездата на ЦСКА Фернандо Каранга, макар от БФС да броят на бразилеца с едно по-малко.
82 - Антон Огнянов излезе сам срещу Хорхе Браун, който се намеси решително и спаси.
83 - Георги Андонов получи червен картон за грубо нарушение срещу Густаво Кампаняро и домакините остават с 9 футболисти на терена.
90 - ГОООЛ за Лудогорец! Вандерсон се разписа в трети пореден двубой, след като с удар от границата на наказателното поле оформи крайното 0:3.
90+2 - Край на мача! Лудогорец спечели с 3:0 и докосва седма поредна шампионска титла.

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна , опасна ситуация