Левски и Лудогорец направиха страхотен мач изпълнен с атакуващ футбол, ситуации пред двете врати, нахлули фенове и три червени картона. Шампионите надделяха с 2:0 на стадион "Васил Левски". Клаудиу Кешерю и Козмин Моци бяха точни за успеха, а с него разградчани отново излязоха с 3 точки пред втория ЦСКА. "Сините" са на трето място с 58 точки, а изоставането им сложи край на илюзиите за титлата.

Иван Горанов, Моци и помощник треньорът на Левски Димитър Иванков бяха изгонени. Бранителят на "сините" бе изгонен за нарушение в наказателното поле, румънецът вкара дузпата, но след това бе изгонен заради радостта си пред феновете на "сините". Ултрасите пък не издържаха и опитаха да нахлуят на терена, за да линчуват Моци. Треньорът на вратарите в Левски Димитър Иванков също бе изгонен, след като потърси сметка на бранителя на Лудогорец.

Хубавото за Левски бе, че младите играчи на тима показаха, че може да се разчита на тях. Станислав Иванов, Илия Юруков и Деян Иванов се представиха на добро ниво, но класата и опита на шампионите си каза думата. Дерменджиев имаше много проблеми и се наложи да пусне редица младоци и юноши на тима. Резервната скамейка пък бе съставена изцяло от голобради момчета, с изключение на Богдан Вашчук. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Срещата започна с едноминутно мълчание в памет на доайенът на футболните администратори у нас Николай Янкулов, който почина на 9 април.

В началните минути добра атака на Лудогорец остави Кешерю очи в очи с вратаря на Левски Ники Михайлов, но бе отсъдена засада. Повторенията показаха, че такава по-скоро няма и румънецът е в чиста позиция.

В 16-ата минута Илия Уруков отне топката от Горалски, тя попадна в Костов, а "сините" излязоха 4 на 3 срещу гостите. Голмайсторът на Левски обаче сгреши и вместо да подаде на свой свободен съотборник в наказателното поле, реши да стреля. Кълбото мина над вратата.

Костов имаше втора възможност след минута, освободи се добре и стреля, но право в ръцете на Ренан. 

Моци стреля с глава в 26-ата минута, а кълбото срещна напречната греда. Топката попадна в Кешерю, който стреля, но Тиам успя да избие преди тя да влезе в мрежата.

Марселиньо имаше отлична възможност да открие резултата, след като Николай Михайлов и Тиам се сблъскаха, но ударът му към опразнената врата бе неточен.  В 37-ата минута шампионите поведоха в резултата! Марселиньо бе изведен с прехвърлящ пас сам срещу Михайлов. Бразилецът чукна към Кешерю, който на празна врата нямаше как да сгреши - 1:0 за Лудогорец!

В началните минути на второто полувреме Горалски бе изведен добре и стреля по диагонал, но Михайлов плонжира и изби. 

В 69-ата минута Левски имаше претенции за дузпа. Вандерсон чукна по крака влизащия на скорост Горанов, който падна в наказателното поле. Съдията Ивайло Стоянов обаче прецени, че фаул няма и даде знак играта да продължи. 

За секунди двата тима си размениха по едно добро положение. Паулиньо стреля от въздуха след центриране на Цветкович, но в ръцете на Ренан. В ответната атака Вандерсон беше изведен зад защитата и излезе сам срещу Михайлов, но стреля леко встрани от вратата. 

В 79-ата минута Иван Горанов повали Швиерчок, който бе изведен сам срещу Михайлов и получи директен червен картон. Съдията отсъди дузпа, а Козмин Моци отбеляза хладнокръвно за 2:0. 

След гола си румънецът разпери ръце пред феновете на Левски в момент на радост. Това вбеси ултрасите, които нахлуха на пистата и бяха готови да линчуват Моци. Димитър Иванков също потърси сметка на румънеца, който бе изгонен от Ивайло Стоянов заради действията си. Изгонен бе и треньора на вратароите в Левски.

След успокояването на страстите домакините опитаха да върнат поне един гол, но такъв не падна и срещата завърши при резултат 2:0 за Лудогорец.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019