ЦСКА се класира за полуфиналите на турнира за Купата на България, след като победи Лудогорец на стадион "Българска армия" с 2:1 след продължения. Тимът на Стамен Белчев надделя пред близо 20 000 екзалтирани зрители, които избухнаха при попаденията на Николай Бодуров и Кирил Десподов. За шампионите се разписа Козмин Моци от дузпа. Срещата не мина без сблъсъци и много спорни решения от страна на съдията Георги Кабаков.

Претенциите към рефера от страна на гостите бяха за червени картони на Барт и Каранга, който показа среден пръст на страничния съдия. От страна на Лудогорец имаше претенции и към отменен заради спорна засада гол на Лукоки. Домакините пък на два пъти искаха дузпа за нарушения в пеналта на Игор Пластун. В края на двубоя червен картон получи Натанаел. Срещата бе изключително интересна, премина на много бързи обороти и с непрестанни атаки към двете врати.

Срещата започна с минута мълчание в памет на Стоил Трънков.

От първата минута двата тима се втурнаха в нападение без никакво забавяне. "Червените" бяха по-дейни, а първият удар бе на сметката на Тиаго, който обаче не успя да улучи вратата.

В 9-ата минута ЦСКА излезе напред в резултата. Николай Бодуров открадна топката в центъра на терена, напредна и с мощен удар от над 30 метра прати кълбото неспасяемо горния ъгъл на вратата на Лудогорец - 1:0!

Напрежението се покачи след гола на капитана на ЦСКА, а футболистите на двата тима дори си заформиха малко меле.

Малко по-късно ЦСКА можеше да поведе с 2:0, но Хорхе Броун показа страхотен рефлекс и изби удара на Раул Лое с глава. Десподов пък бе изведен сам срещу вратаря на Лудогорец, но ударът му бе крайно неточен и излезе в тъч.

В 33-ата минута грешка в центъра доведе до атака на тима на Димитър Димитров. Топката бе пусната към Марселиньо в наказателното поле на "червените", а Александър Дюлгеров закъсня с действията си и повали Марселиньо - дузпа. Козмин Моци бе безпогрешен от бялата точка и изравни резултата.

Втората част започна със спорно положение. Барт повали Мисиджан на границата на наказателното поле. Холандецът се измъкваше сам срещу вратаря, но Георги Кабаков прецени, че нарушението е за жълт картон. Това пък вбеси Димитър Димитров и играчите на Лудогорец, които дълго протестираха, но съдията не промени решението си.

В 59-ата минута Черниаускас излезе неразчетено, а Лукоки го прехвърли. Топката обаче тупна пред голлинията, удари се в напречната греда и се върна към игрището, където бранител на ЦСКА я изчисти.

Гостите продължиха да бъдат по-активни през второто полувреме, а Черниаускас успя с крак да избие удар на Марселиньо, който бе изведен сам срещу него. Минута по-късно Лукоки вкара с глава, но попадението бе отменено заради засада, която също предизвика спорове.

В 80-ата минута Натанаел изчисти от голлинията миг преди Каранга да вкара топката във вратата.

В последните минути на редовното време се запомниха няколко тежки сблъсъка, които за щастие се разминаха без контузии за играчите.

В петата минута на първото продължение ЦСКА излезе напред в резултата. Каранга изведе отлично между няколко бранители Десподов, а младият нападател на "червените" преодоля Броун и вкара за 2:1 в полза на тима на Стамен Белчев.

Домакините имаха на два пъти претенции за дузпа в началото на продълженията, но те не бяха уважени от Георги Кабаков. Главният рефер на срещата пък показа директен червен картон на Натанаел в 110-ата минута, след като бразилецът удари в гърдите без топка Кирил Десподов.

До края шансовете за гол бяха пред ЦСКА, но Каранга и Десподов не успяха да реализират. Въпреки това след над 120 зрелищни и изпълнение с емоции минути "червените" спечелиха с 2:1 и достигнаха до полуфиналите за Купата на България! Там вече са Ботев и Славия, а в петък Дунав приема Левски в мач, който ще определи последния полуфиналист.

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2017/2018 


ЦСКА - Лудогорец 2:1
1:0 Николай Бодуров (9), 1:1 Козмин Моци (34-дузпа), 2:1 Кирил Десподов (95)

Срещата по минути:
1- Начало на мача
5- Първи удар към една от двете врати. Тиаго опита изстрел от въздуха, но топката мина покрай вратата
9- ГОЛ ЗА ЦСКА! Бодуров открадна топката в центъра на терена, напредна и с мощен удар прати кълбото неспасяемо горния ъгъл на вратата на Лудогорец - 1:0!
17- Десподов е изведен зад защитита, но е в положение на засада. Нападателят на ЦСКА обаче се сблъска тежко с вратаря на Лудогорец Хорхе Броун.
20- Спречкване между футболистите на двата отбора. Мелето завършва с два жълти картона - за Вандерсон и Раул Лое
24- Страхотен удар с глава на Раул Лое, който бе оставен непокрит в наказателното поле. Хорхе Броун обаче показа страхотен рефлекс и изби в корнер
26- Десподов излезе сам срещу Броун, но стреля много неточно и топката стигна до тъчлинията
33- Дузпа за Лудогорец! Александър Дюлгеров събори Марселиньо в наказателното поле на ЦСКА, след като опита да играе с топката, но бе изпреварен от натурализирания бразилец. Съдията Георги Кабаков посочи веднага бялата точка
34-
ГОЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ! Козмин Моци стреля в центъра на вратата, а Черниаускас се хвърли в ъгъла - 1:1!
44- Горалски стреля от разстояние, но Черниаускас лови
45+1- Край на първото полувреме
_____________________________________
46- Начало на второто полувреме
49- Барт повали Мисиджан на границата на наказателното поле! Холандецът се измъкваше сам срещу вратаря, но Георги Кабаков прецени, че нарушението е за жълт картон. Това пък вбеси Димитър Димитров и играчите на Лудогорец
52- Натанаел стреля от пряк свободен удар, но над вратата
59- Греда! Черниаускас излезе неразчетено, а Лукоки го прехвърли. Топката обаче тупна пред голлинията, удари се в напречната греда и се върна към игрището, където бранител на ЦСКА я изчисти!
67- Мисиджан стреля силно и много опасно, но топката профуча покрай вратата
70- Марселиньо е изведен много добре срещу Черниаускас, но стражът на ЦСКА изби с крак
72- Отменен гол на Лудогорец! Мисиджан центрира към Лукоки, който вкара с глава, но бе отсъдена правилно засада
80- Натанаел изчисти топката от голлинията миг преди Каранга да я вкара във вратата!
90- Край на редовното време, срещата влиза в продължения
______________________________________
91 - Начало на първото продължение
94- Станислав Манолев центрира в наказателното поле на Лудогорец, където Каранга се пребори за топката и се опита да стреля, но топката срещна ръката на Пластун, където останаха съмнения за дузпа
95- ГОЛ ЗА ЦСКА! Каранга изведе отлично Кирил Десподов срещу Хорхе Броун, а нападателят на "червените" мушна топката покрай вратаря - 2:1!
100- Каранга бе задържан от Пластун в наказателното поле, падна на земята, но реферът Кабаков не показа бялата точка
104- Кулма блъсна Пластун, последва сблъсък между двамата, който завърши с жълт картон на играча на ЦСКА
109- Червен картон! Натанаел удари в гърдите Кирил Десподов без топка и получи директен червен картон!
116- Каранга стреля от точката на дузпата, но Броун успя да избие зрелищно!
120- Десподов излиза сам срещу Броун, но стреля право в него
120+2- Край на мача!

ЦСКА: 30.Витаутас Черниаускас, 3.Антон Недялков, 25.Александър Барт, 5.Николай Бодуров, 23.Александър Дюлгеров(68-11.Станислав Манолев), 16.Раул Лое, 15.Кристиан Малинов, 20.Тиаго Родригес (90-10.Густаво Кулма), 17.Енрике Рафаел (46-7.Кевин Меркадо), 19.Кирил Десподов, 9.Фернандо Каранга
Резерви: 12.Георги Китанов, 4.Божидар Чорбаджийски, 11.Станислав Манолев, 6.Рубен Пинто, 7.Кевин Меркадо, 10.Густаво Кулма, 21.Кевин Кубемба
Треньор: Стамен Белчев

ЛУДОГОРЕЦ: 1.Хорхе Броун, 4.Сисиньо, 32.Игор Пластун, 30.Козмин Моци, 6.Натанаел, 12.Абел Анисе (101-10.Густаво Кампаняро), 44.Яцек Горалски(46-18.Светослав Дяков), 88.Вандерсон(95-37.Жоао Пауло), 92.Джоди Лукоки, 93.Върджил Мисиджан, 84.Марселиньо
Резерви: 33.Ренан дос Сантос, 55.Георги Терзиев, 8.Лукас Саша, 10.Густаво Кампаняро, 18.Светослав Дяков, 19.Александър Василев, 37.Жоао Пауло Араужо
Треньор: Димитър Димитров

Стадон: "Българска армия"
Съдия: Георги Кабаков
Легенда:       

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2017/2018