Дело за отвличане заради откраднато колело стартира вчера в Окръжен съд – Благоевград. За престъплението е обвинен 28- годишният вратар на ФК „Беласица” Захари Димитров от село Ново Делчево, община Сандански. Той провел собствено разследване, при което качил насила в автомобила си заподозрения апаш с цел да го накара да върне велосипеда, пише struma.bg.

Случката се разиграла преди две години, по време на панаира в село Склаве, който се провежда на 23 май. Преди това Захари Димитров разбрал, че неизвестно лице е откраднало от дома на тъста му велосипед. Той прегледал записите от охранителните камери на къщата на живеещ наблизо тираджия, на които забелязал крадеца на колелото, който по телосложение много приличал на Георги Чикаров от същото село. Около 20:30 ч. на 23 май 2017 г. Захари отишъл на панаира в село Склаве с компания, в която били жена му и малката му дъщеря. Там видял Георги Чикаров, отишъл при него и му казал да отидат настрани, след което го повел към автомобила си. Когато стигнали, го блъснал на задната седалка и веднага заключил вратите с дистанционното управление, за да не може да избяга. След това Захари Димитров седнал на шофьорското място и потеглил към с. Ново Делчево.

По пътя обвинявал Георги Чикаров за кражбата на велосипеда и го заплашвал, че ще го закара в Пирин, където щял да го пребие и да го върже за дърво. Стигайки селото, заедно с тъста си Валентин Воденичаров отишли при съседа тираджия Стоян Църнелов, който съхранявал записите от охранителните камери.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Те били прегледани няколко пъти в присъствие и на други лица, които се усъмнили, че на тях се вижда Георги Чикаров, който отричал да е извършил кражбата. Тъстът на Захари Димитров започнал да го дърпа и бута към неговата къща, след което му нанесъл няколко удара в главата и гърба. Георги Чикаров успял да се отскубне и да избяга, разказал на родителите си за случая и по-късно подал сигнал на телефон 112 и жалба в полицията. Изготвената в хода на досъдебното производство съдебномедицинска експертиза е установила, че той има травматични увреждания – контузия в областта на главата, подкожен хематом, палпаторна болезненост в областта на гръдните прешлени. Впоследствие Захари Димитров е обвинен за престъпление по чл. 142, ал. 1 от Наказателния кодекс – отвличане. На вчерашното първо заседание той даде обяснения, в които отрече да е упражнявал каквото и да е насилие спрямо своя съселянин. Ето какво твърди той:

„На 23 май сутринта станах рано, за да помагам в бизнеса на родители ми. Бащата на жена ми Теодора се обади да ме пита дали не съм с колелото. Казах му, че съм с колата и така стана ясно, че е откраднато. По-късно същия ден от полицаи научихме, че подозирали Георги. Стана ми неприятно, тъй като тъстът ми донесе колелото от Германия и е доста скъпо – 2000 лв. Вечерта отидохме на панаира в село Склаве, дъщеря ми искаше да я заведа на люлките с кончетата. Видях Георги и му казах: Гоше, изчезнало ми е колелото от дома, полицаите казаха, че си ти.

Той отрече и каза, че няма да влезе у нас да бара, затова настоях да видим записите от камерите на моя комшия. Качи се в колата и по пътя му казах, ако е той, да върне колелото. Когато стигнахме в с. Ново Делчево, гледахме записите и той пак отрече. Не съм видял да е удрян, после се върна с родителите си да се разправя. Казах, че не е необходимо за едно колело да се създават проблеми”, заяви Захари Димитров, след което отговаря на въпросите на прокурора и съдията.

От своя страна, Георги Чикаров заяви, че Захари не го е удрял, но го блъснал в колата, заключил вратите и потеглил към с. Ново Делчево. Като стигнали в селото, в колата се качил неговият тъст и отишли да гледат записите. Някои от хората казали, че не е той, други обратното и накрая казали, че трябва да дадат записите в полицията. „Воденичаров ме удари, Захари не ме е удрял, но успях да се измъкна и избягах”, заяви в съда Георги Чикаров. В заседанието бяха разпитани и други свидетели, а на следващото ще бъдат призовани двамата полицаи, за които подсъдимият футболист твърди, че са му подали информация за заподозрения крадец. Очаква се тогава да дойде и тъстът Валентин Воденичаров, който е заминал на гурбет в САЩ.