Прословутият кръг "Царско село" за първи път се показа заедно на едно място. Това се случи по време на дербито за върха във Втора лига Царско село - Ботев (Враца). Домакините загубиха с 1:2, а във ВИП ложата места бяха заели интересни личности. Край собственика на Царско село Стойне Манолов бяха още Наско Сираков, Димитър Джамов, шефът в Локо (Пд) Чавдар Цветков, босът на Несъбър Недялко Москов и Тити Папазов. Странната комбинация от личности неслучайно се бе събрала на такъв мач от Втора лига. И може би нарочно Царско село допусна супер изненадваща загуба, която единствено е зарадвала любителите на залозите.

Във футболните среди се заговори за първи път за кръга "Царско село", известен със своите комбинации и "обръщане" на мачове, преди години покрай приятелството на Сираков и Стойне Манолов.

Плеядата футболни личности, забелязани на трибуните на скромния стадион в Драгалевци, често е подозирана във всякакви комбинации. И странно защо на такъв скромен отбор журналистите използват първата част от името му, наричайки ги "царете", а не втората, гравитираща към селяните.

Интересно е отборът на Стойне Манолов какво ще търси в Първа лига, след като няма публика, няма традиции и футболно минало... Дори да завоюва историческа промоция за елита, това ще е поредната гротеска във футболния живот на България, тъй като Царско село ще се събере с отбори без публика като Витоша, Септември и Верея. А мачовете между тези отбори едва ли ще бъдат посещавани от повече от стотина зрители, което обезсмисля присъствието им в родния елит.

С днешното лъсване на кръга "Царско село" се вижда как се случват схемите в Първа и Втора лига, които предизвикват множество съмнения и въпроси.

Иначе сред зрителите на мача бяха още националният селекционер Петър Хубчев, треньорът на Септември Николай Митов, както и наставникът на Спартак (Плевен) Емил Велев.