Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски даде интервю пред БЛИЦ СПОРТ преди неделното дерби с Ботев, което ще се играе на Коматево пред празни трибуни. Босът на „смърфовете“ коментира и ситуацията с Дани Кики.

- Г-н Крушарски, какво е настроението във вашия отбор и какво очаквате от предстоящия мач с Ботев?
- Настроението е идеално. Очаквам добра игра и победа.

- Вие сте гости в този двубой, но той ще бъде пред празни трибуни. Предимство ли е за Локомотив този факт?
- Не е правилно да няма фенове в този мач. Малко скучно ще бъде. Можем да го наречем погребален мач. Такива дербита и хубави мачове са за публиката, а не за мен и още 15 човека.

- Имахте среща с феновете преди дербито. Какво си казахте?
- Ние винаги си имаме срещи. Традиционни. Говорим си, обсъждаме и решаваме заедно за някои неща. Те твърдо заявяват, че не се месят в ръководството. Те не искат да се месят, а искат да гледат спектакли и ние ще се постараем да ги направим. Казахме си кой, какво, що и как. Всичко ни е ясно. Нямаме кой знае какви различия. Да се надяваме, че в неделя ще имаме радост.

- Кой е с предимство преди дербито на Пловдив?
- Това е дерби. В дербито който излъже, той ще победи. В тези двубои формата не е важна. Тук всичко е до нагласа, до желание за победа и до възможности.

- Какво се случва с Дани Кики? Прекратен ли е договорът му?
- Той пожела сам да напусне. Договорът му не е прекратен. Той искаше да си го прекрати, сега пък иска само да взема пари. Ще го оставим да си тренира и като реши какво да прави, да си го прави. Аз за него направих много. Говорих с него няколко пъти. Дал съм му някакви обещания, които не бяха далеч да се изпълнят. Човек, каквото сам си направи, никой друг не може да му го направи.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ