Локомотив (Русе) записа лесна победа с 6:1 в първата си контрола от подготовката за новия сезон в Североизточната Трета лига. Съперник на „железничарите“ в двубоя, игран на стадиона на Русенския университет, беше отборът на юношите старша възраст на Дунав, участващ в Елитната група до 19 г.

Силно се включиха новите попълнения в локомотивските редици. Тон в предни позиции зададе игралият в последните години в Германия Денис Неджмиев, който отбеляза първите два гола, и през целия мач демонстрира страхотна техника и класни отигравания. Малко преди почивката се разписа и таранът Ивайло Димитров. Двамата нови играчи стартираха в атаката на „железничарите“ и задоволиха напълно очакванията на старши треньора Ивайло Кирилов.

През второто полувреме младите „дракони“ върнаха един гол от дузпа, но последваха още три попадения в тяхната врата. Валентин Валентинов и новото попълнение Антонио Димитров покачиха на 5:1, а в самия край Огнян Брайнов се разписа от пряк свободен удар.

Цял мач с „червено-черната“ фланелка срещу бившите си съотборници изигра 19-годишният опорен халф Мерт Хасан, който е внук на бившия легендарен играч на русенските Локо и Дунав Ешреф Сюлейманов – Шери.

„Доволен съм от старанието на всички в първата проверка. Добрата новина е, че запазваме гръбнака на отбора от миналия сезон. Засега ни напускат трима – вратарят Димитър Лазаров, защитникът Борислав Джарнавлиев и халфът Стефан Митев. На тяхно място вземаме петима нови, но не изключвам възможността да привлечем още играчи до началото на сезона. Искам да имам повече алтернативи в атаката. Силно ме впечатли Денис Неджмиев, който е идеален да покрива зоната, изтеглен плътно зад централния нападател“, сподели след края контролата наставникът на „железничарите“ Ивайло Кирилов.

„Не е тайна, че клубът ни изпитваше известни организационни проблеми преди началото на лятната подготовка. Имам уверението на председателя на Управителния съвет на ФК Локомотив (Русе) Петър Петров, че проблемите са изгладени и ще започнем нормално през новия сезон в Трета лига. Продължавам да търся усилено съперници за контроли и до началото на другата седмица ще имам повече яснота кога и с кои отбори ще направим проверки преди първия кръг на първенството, което започва на 11 август“, допълни още Кирилов.

Съставът на Локо (Русе) срещу Дунав U19: Радосвет Христов, Джан Али, Огнян Брайнов, Живко Парашкевов, Борислав Димитров, Мирослав Георгиев, Мерт Хасан, Мартин Недков, Динко Станчев /Валентин Валентинов/, Денис Неджмиев, Ивайло Димитров /Антонио Димитров/.