Локомотив (Пловдив) срази у дома новака този сезон Витоша (Бистрица) с 3:1 в последна среща от петия кръг на елитната Първа лига и се изкачи на четвърта позиция.

"Смърфовете" сложиха край на серията си от 4 мача без победа и записаха първи успех пред собствена публика от началото на сезона. Витоша пък остава на дъното без нито една победа на сметката си и само с една точица.

Двата тима стартираха вихрено и си размениха по един гол още в първите десет минути от срещата. Първо домакините поведоха, след като Димо Бакалов бе изведен с пас от дълбочина зад защитата на Витоша и асистира на Дино Мартинович, който сам срещу Михаил Иванов не сгреши за 1:0. Това бе първо попадение за Мартинович този сезон, а "тигрите" от Бистрица допуснаха попадение в пети пореден мач.

Радостта на „смърфовете” бе кратка, тъй като в деветата минута Стефан Христов се възползва от неразбирателство в отбраната на домакините и от близка дистанция изравни за 1:1. Христов бе в положение на засада, но такава не бе отсъдена, тъй като той получи топката от Пламен Крумов.

До края на полувремето играчите на Войн Войнов доминираха и логично стигнаха до нов гол. След пропуски на Димо Бакалов и Веселин Марчев се стигна до 37-ата минута, когато вратарят Михаил Иванов и Йордан Върбанов не се разбраха, а Парвиз Умарбаев с прехвърлящ удар даде нова преднина на Локо (Пд) за 2:1.

След почивката последваха по-спокойни минути на терена без сериозни положения за гол пред двете врати. Вой Войнов направи две принудителни смени в редиците на домакините, след като контузии получиха Пламен Крумов и авторът на втория гол Парвиз Умарбаев.

В 67-ата минута след нова грешка в отбраната на гостите Дани Кики само бутна топката във вратата от близка дистанция за 3:1. „Тигрите” така и не успяха да застрашат сериозно вратата, пазена от Илко Пиргов.

В крайна сметка Локо (Пд) напълно заслужено спечели трите точки и с 8 в актива си се изкачи до четвъртата позиция във временното класиране. Витоша остава на дъното без успех от началото на сезона и само с една точка.  

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) - ВИТОША (БИСТРИЦА) 3:1
1:0 Дино Мартинович (4), 1:1 Стефан Христов (9), 2:1 Парвиз Умарбаев (37), 3:1 Дани Кики (67)


Резултат с изображениеЛОКОМОТИВ (Пд): 1.Илко Пиргов, 71.Пламен Крумов (46 6.Георги Пашов), 22.Пламен Николов, 44.Ивайло Марков, 2.Марк Бедиме, 39.Парвиз Умарбаев (74  17.Ванчо Траянов) , 20.Пауло Серджио, 10.Веселин Марчев, 9.Дани Кики, 77.Дино Мартинович , 7.Димо Бакалов (6713.Симеон Райков)
Резерви: 40.Мори Диао, 6.Георги Пашов, 15.Асен Георгиев, 29.Янко Ангелов, 17.Ванчо Траянов, 19.Димитър Велковски, 13.Симеон Райков
Треньор: Войн Войнов


ВИТОША: 1.Михаил Иванов, 3.Йордан Върбанов, 24.Николай Христозов, 18.Петко Цанков, 4.Кристиан Узунов , 7.Кристиян Кочилов (71 77.Даниел Пеев), 88.Ивайло Лазаров, 99.Стефан Христов , 11.Даниел Кутев (8025.Пол Отофе), 45.Григор Долапчиев (70 19.Китан Василев ), 14.Четин Садула
Резерви: 33.Николай Радев, 5.Венцислав Бонев, 2.Тодор Гочев, 77.Даниел Пеев, 17.Михаил Петров, 19.Китан Василев, 25.Пол Отофе
Треньор: Костадин Ангелов

Пловдив, стадион: "Локомотив"
Съдия: Ангел Баялцалиев

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна , опасна ситуация 

Срещата по минути:
1 - Начало на мача!
4 -   ГОООЛ! Локо (Пд) повежда в резултата. Димо Бакалов бе изведен с пас от дълбочина зад защитата на Витоша, след което асистира на Дино Мартинович, който сам срещу Михаил Иванов го преодоля за 1:0. Това е първо попадение за Дино Мартинович този сезон. "Тигрите" от Бистрица допускат гол в пети пореден мач.
9 - ГОООЛ! Витоша изравни сравнително бързо. Стефан Христов се възползва от неразбирателство в отбраната на домакините и от близка дистанция изравни за 1:1. Христов бе в положение на засада, но такава не бе отсъдена, тъй като получи топката от Пламен Крумов.
13 - Умарбаев опита силен шут от далечна дистанция, но топката премина покрай вратата на гостите.
24 - Подаване на Пауло Серджо в наказателното поле на Витоша и слаб удар с глава на Димо Бакалов.
25 -   Топовен шут на Веселин Марчев почти от границата на наказателното поле, но топката не намира очертанията на вратата.
28 -   Пламен Крумов намери Димо Бакалов, който изкочи очи в очи с вратаря, но ударът му бе отразен от Михаил Иванов
37 - ГОООЛ! Локо (Пд) отново повежда в резултата. Парвиз Умарбаев се възползва от неразбирателство между вратаря Михаил Иванов и Йордан Върбанов, за да даде отново преднина на "смърфовете".
45 - Край на първата част.
...............................................
46 - Начало на втората част!
58 - Григор Долапчиев от гостите опита удар от малък ъгъл, но не затрудни вратаря Илко Пиргов
66 - Димо Бакалов се озова на добра позиция, но Четин Садула блокира удара му.
67 - ГОООЛ! Локо (Пд) увеличава аванса си. Капитанът на домакините Дани Кики се възползва от грешка в защитата на гостите и само бутна топката във вратата от близка дистанция за 3:1.
79 - Дани Кики получи страхотно подаване от Симеон Райков, но шутира покрай вратата.
89 - Стефан Христов от гостите се озова на изгодна позиция в наказателното поле, но предпочете да подава, а не да шутира към вратата. В крайна сметка не последва опасност пред вратата на домакините.
90+2 - Китан Василев пропусна на празна врата, след като стражът на домакините Илко Пиргов изпусна топката.
90+3 - Край на мача. Локо (Пд) спечели с 3:1 и записа първи домакински успех.