Треньорът на Добруджа Светослав Тодоров е получил покана от ръководството на Ливърпул, научи БЛИЦ. 35-годишният ветеран ще пътува до Острова на 13 декември заедно с изпълнителния директор на втородивизионния ни тим Светослав Петров.
 
Двамата ще наблюдават две тренировки на “мърсисайдци” и ще присъстват на домакинския мач от Висшата лига с Кардиф на 21 декември.
 
Това обаче не е всичко. Българите ще имат среща и с мениджъра на Куинс Парк Рейнджърс Хари Реднап и ще изгледат тренировъчния процес на тима от Чемпиъншип.
 
Както е известно, именно Хари Реднап бе човекът, който през януари 2001 година привлече Светослав Тодоров в Уест Хям. Именно тогава започна забележителната английска кариера на Тоди, станал любимец на популярния мениджър. По-късно българският нападател премина в Портсмут, където се превърна в един от най-обичаните футболисти в най-новата история на “помпи”.
 
“Да, така е. Живот и здраве, на 13 декември тръгваме със Светослав Петров за Англия. Там ще изгледаме още един мач – Чарлтън срещу Дарби Каунти. Това ще бъде моят подарък за Светльо, който през лятото ме покани за треньор на Добруджа”, заяви Тоди пред БЛИЦ.