Собственикът на Литекс Гриша Ганчев е отправил покана до Христо Стоичков за треньорския пост в клуба, съобщиха източници на БЛИЦ. Новината бе потвърдена както от управата на “оранжевите”, така и от близки до Камата. Бизнесменът и най-успелият български футболист за всички времена вече са провели един разговор.

Ицо обаче засега не е дал утвърдителен отговор, че е съгласен да поеме ловчанлии. Нашите информатори добавиха, че предстоят нови срещи, след които ще се разбере със сигурност дали от 1 януари Стоичков ще седне на треньорското кресло в Литекс.
 
След напускането на Любослав Пенев, който застана начело на националите, “оранжевите” взеха на пожар Атанас Джамбазки от “Ботев” (Враца). 42-годишният специалист обаче най-вероятно ще остане временно на поста.

Стоичков в момента е главен консултант в руския Ростов, а интерес към него проявяват китайски и мексикански клубове. Самият той неведнъж е твърдял, че рано или късно ще се завърне в треньорската професия. БЛИЦ припомня, че когато Любо Пенев пое “Литекс”, името на Камата също бе спрягано за “оранжевите”.