Лидерът Арда (Кърджали) отвя с впечатляващото 11:1 Свиленград при подновяването на шампионата в Югоизточната Трета лига. Футболистите на Елин Топузаков демонстриха класата си и зарадваха верните си фенове с изразителен успех. С хеттрик се отличи Димитър Алексиев, а два гола вкара новото попълнение Джихат Кямил. С по един се отчетоха Борислав Стойчев, Вълчан Чанев, Атанас Чепилов, Ахмед Осман, Героги Стефанов и Бейсим Бейсим. 

В класирането Арда е убедителен лидер с 50 точки (16 победи и 2 равенства до момента). Головата разлика на тима от Кърджали е 74:5. Свиленград е на 14-ата позиция с 17 точки. Вторият Загорец (Нова Загора) взе само точка от гостуването днес на Розова долина (Казанлък) - 0:0, и вече е на 7 точки зад Арда.
 
„Доволен съм от резултата, който дори можеше да бъде още по-изразителен. Проведохме доста дълга, 40-дневна подготовка. Бяхме зажаднели за официален двубой и това си пролича. Искам да играем много добър футбол. Не гоним рекорди, но имаме цел, която следваме от първия мач на първенството”, коментира пред 24rodopi.com треньорът на Арда Елин Топузаков.