Изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов отговори пред медиите по горещите теми в клуба. Той застана пред микрофоните след края на презентирането на новия генерален спонсор на „сините“.

"Финансовото състояние не е нова новина, не е имало драматична промяна в него. Видях, че има циркулираща някаква новина за задължения към НАП, аз знам какви задачи имаме към тях и какви цели гоним. С НАП имаме споразумение, което се стремим да изпълняваме. Не мога да ви кажа цифри към този момент. Самият процес за лицензиране започва март догодина, ние знаем какви задачи имаме дотогава и какво трябва да изпълним, за да е всичко наред."

"Има развитие по темата с фирмата „Титан 77“, която иска да прати Левски в несъстоятелност. В неделя се запознах с детайлите. Тези събития са започнали да се развиват през ноември, а при нас излязоха месец по-късно. Значи тази информация е била изнесена целенасочено на определената медия. Спестена е сумата на претенциите, защото тя е малка за клуб като Левски. И още от тази дата са преведени плащания. По темата не изпитвам притеснения, за мен е интересно защо сега излезе новината."

"Аз от това, което съм говорил с партньорите ни, не мисля, че от фирмата са изнесли информацията, защото ние имаме интерес да изчистим отношенията си. Премълчани са други интересни факти от информацията от съда. Има процедура, която е заведена, но не е в ход. Извадена е извън пропорциите тази информация", добави Иванов.

"Ситуацията с Черно море относно казуса с Бурабия е, че имаме съдебно дело с тях. Трябва да се произнесе съдът и не касае лиценза. Ако има решение на казуса какви са дълговете, ние ще трябва да ги обслужим.“

"Аз смятам, че в основата на причината да се обсъжда финансовото ни състояние е, че ние единствени говорим за него. Ако го съпоставим с това на ЦСКА, те извадиха само за миналата година загуба, която е по-голяма от трите години общо при нас. Ние нямаме намерение да последваме съдбата на ЦСКА", сподели още директорът.

"Аз не мога да взема отношение по темата с Павел Колев. Преди две години и половина, когато г-н Русев ми предложи на мен този пост, не съм се колебал, защото Левски е едно предизвикателство. Още тогава знаех, че има проблеми и няма да е лесно. Павел Колев го познавам като професионалист и за него такова предизвикателство би трябвало да представлява интерес и се надявам в скоро време да се изясни този разговор. Не се води разговор за друг човек, освен него."

"Няма неплатени заплати. Ние нашите планове сме си ги направили, какво искаме да направим в трансферния период, така че не са се променили. Цветкович и Яблонски са получили писмени оферти на 8 ноември, предстои бизнес разговор с футболистите. При Кабрал на малко по-късен етап стана ясно какво сме готови да му предложим. За нас е важно да чуем отговорите от тях в най-скоро време, за да знаем на кого можем да разчитаме. Спрямо отговорите им, които се надявам скоро да получим, ще видим кого да привлечем през зимата", заяви Иванов.

"Видяхме се със Славиша Стоянович в неделя, говорихме основно какво имаме да правим по време на празниците от гледна точка на постигане на по-оптимален състав за пролетта. Няма да говоря конкретни имена. Стоянович има отношение в трансферната политика какъв тип играчи има нужда, на какви качества трябва да отговарят. Знам за какви позиции говорим и какво иска да направи треньорът със състава. Надявам се да успеем да привлечем и българи",

"Отборът се събира на 8 януари в София, на 10 януари отива в Кипър за цял месец, връщаме се на 9 февруари. Ще има 6 контроли", завърши по темата Красимир Иванов.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019