Наставникът на Левски Николай Митов даде пресконференция след първата тренировка на "сините" от лятната подготовка.

"Малко време имахме за почивка. Като селекция тези, които исках, досега сме ги взели, търсим и други. На два-три поста трябва да се подсилим. Подготовката е направена, всичко е концентрирано към първия кръг на евротурнирите. Оправдания не може да търсим. Ще направим по този начин съвсем специфична подготовка. На 20-и играем с Черно море и на 23-и със сръбски отбор - Сурдулица", каза Митов. 

По повод привличането на няколко юноши на Левски, които се завръщат на "Герена", треньорът обясни: "Познавам момчетата добре, натрупаха доста опит в отборите, амбицирани са. Вижда се по реакцията им като говорих с тях. Те се разтреперват, че се връщат на "Герена". Искам левскарския дух да го има в отбора. По-хубаво от това юноши да са в първия отбор - няма. Те трепереха, когато ги питах дали искат да играят в Левски. Говорих и с други, българи, които ги питах дали искат да играят в Левски и те казаха "не".

"Има два-три поста, на които са ни нужни футболисти. Искам да взема футболисти, които ще ни свършат работа. Търся десен краен защитник, в средата също, на фланга", продължи Митов.

"За Йоргачевич - не го коментирам. Не съм говорил с него. Най-тежък беше разговорът с Веско Минев. Разделяме се абсолютно приятелски. Веско е бил капитан, нормално е да се раздели като бял човек", обясни треньорът на "сините". 

"Идеята ми е да се изгради отбор между опитни и млади футболисти. Виждам абсолютна подкрепа в спортния директор. И с г-н Русев комуникирам, но имаме уникалната подкрепа от Боримиров. Нямаше да дойда, ако не ми беше казал, че стои твърдо зад мен", каза Митов.

"На хората им се е насъбрало от доста години. Да, аз съм старши треньор и напрежението е върху мен, но зная това, не се притеснявам. Дай Боже да се получат нещата. Публиката няма какво да коментираме. Хората, както освиркват, така и в следващата ситуация аплодират, ако видят нещо хубаво. Първото нещо е да изградим силен отбор с победи от първия кръг в Лига Европа", амбициран е Митов.

"На всички, които не са в отбора, съм се обадил лично. Аз лично, а не друг, защото това е мое решение. Не съм такъв човек, някой друг да го казва. На Буш и Мапуку съм дал програми, които са следвали. Същото е и с Иван Горанов. Щом те канят в Левски и искаш да играеш в Левски, не трябва да се задава въпросът за професионализъм. С човек, с който всички беше уговорено, не от България, преди да свърши първенството смениха треньора, а новият каза, че го иска и всичко пропадна. Божидар Краев на този етап влиза в моите планове. Той има договор. В сряда вечерта трябва да е на лагерa в Правец", добави Николай Митов.