Сериозна чистка се задава в Левски през зимната пауза. Отдавна са известни имената на някои от ненужните на Славиша Стоянович, а БЛИЦ вече разкри, че за един от тях окончателно е затворена вратата на "Герена" - Аймен Белаид

С оставянето на няколко чужденци извън групата за мача с Берое треньорът даде ясен знак, че предстои сериозна чистка. Поредният ненужен е Филипе Нашименто. Той бе привлечен през миналата зима срещу 250 хиляди евро, но през този сезон се превърна в твърда резерва. Първо юношата на Бенфика бе тормозен от контузии, а след това така и не успя да влезе в нужната форма. 

За капак дойде и фиаското с пропуснатата дузпа срещу Черно море. На "Герена" са категорични, че не могат да си позволят да го държат на резервната скамейка, но и не искат да го продават, тъй като вярват, че е доста качествен играч. Освен това има договор до 2020 година. Затова шефовете ще опитат да го пратят под наем до лятото, като се надяват, че той ще си върне формата, ако получи ново предизвикателство.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Сред ненужните е и Луан Виана, разбра БЛИЦ. Бразилският нападател така и не успя да се наложи на "Герена" и най-вероятно ще си тръгне много скоро. 

След привличането на вратаря Николай Михайлов не е изключена раздяла и с някой измежду Божидар Митрев и Мартин Полачек. Кой обаче ще изгори, най-вероятно ще се разбере в края на зимната подготовка, добавиха източниците ни от "Герена".

Младият нападател Илия Димитров пък се очаква отново да облече екипа на Локомотив (София) и през пролетта да трупа ценен опит във Втора лига.

Както е известно, "сините" водят преговори с Давид Яблонски, Милош Цветкович и Жерсон Кабрал, които имат договори до края на настоящия сезон. На "Герена" се надяват, че ще успеят да ги задържат.

Очаква се също Левски да бъде и сред клубовете, които ще действат много активно на трансферния пазар. Славиша Стоянович е категоричен, че отборът се нуждае от нови попълнения, които да вдигнат конкуренцията в състава.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019