Спортният директор на Левски Даниел Боримиров обяви, че ръководството на клуба е изготвило план за развитие на отбора през следващите три години. Желанието на шефовете е в края на този период тимът да триумфира с шампионската титла на България и да се представи на добро ниво в европейските клубни турнири. Легендарният полузащитник гласува пълен картбланш на настоящия треньор Николай Митов, като заяви, че именно той е човекът, който да реализира въпросния тригодишен план. Двамата, както и финансистът на клуба Красимир Иванов, отговаряха на въпросите на феновете в чат на живо в официалната страница на Левски във "Фейсбук".

"За съжаление, имахме едва няколко дни за почивка, тъй като форматът на първенството не бе еднакъв за всички отбори. Сега виждате, че подготовката ни е от порядъка на десет дни, в които хем трябва да тонизираме, хем да натоварим играчите, за да са подготвени добре за първия двубой на 29 юни. Радващото все пак е, че за първи път стартираме подготовката с шест нови попълнения. Ще гоним титла и купа. Трансферният прозорец е отворен до края на август, така че ние ще се стремим да надграждаме и да привличаме добри и качествени футболисти на ключови позиции. Имаме план за развитие в следващите 2-3 години, благодарение на който искаме Левски да изглежда така, както и ние, и нашите фенове си го представят”, обясни Боримиров.

“Искам да благодаря на всички футболисти, които по един или друг начин са помагали на Левски през годините. Разделихме се приятелски и им беше обяснено защо се стигна дотук. Поемаме по нов път на развитие и това нямаше как да не доведе до раздяла с някои от тях. Започнахме интегрирането на петима-шестима юноши в първия състав, както и връщаме футболисти, минали през “синята” школа. Те са закърмени с левскарското мляко, знаят какво е Левски и всеки един от тях желае и копнее да се представи в най-добрата си светлина на “Герена”, допълни още босът на “сините”.

"Всяко начало е трудно. През първите няколко месеца трябва да обиграем състава, за да изградим неговия гръбнак. Искаме през втората и третата година само да допълваме с един-двама души, да надграждаме и да е възможно в края Левски да изглежда един наистина боеспособен отбор, който хем да е шампион, хем да се представя на едно добро ниво в Европа. Нужно е обаче време. Няма да ни бъде лесно, но категорично Николай Митов е треньорът, с който Левски ще реализира този тригодишен план. Нека си спомнят, когато Станимир Стоилов бе назначен на поста през 2004-а, как започна периодът му на “Герена” и какво се случи впоследствие”, каза клубната легенда.

"Левски пое по един път, в който приоритет е да се погасят дълговете. На база финансовите параметри, които имаме, се стремим да бъдем максимално взискателни и да внимаваме с футболистите, които привличаме. Искаме тези, които вземем, да са по-добри от играчите, с които се разделихме. Не желаем да правим грешки. За да вземем футболисти от Бразилия, те първо трябва да се наблюдават внимателно. Тепърва нашето скаутско звено ще се разрасне. Мислим и в тази насока. Колкото до Мехди Бурабия - той получи доста ясно послание от нас, че искаме да е част от състава”, каза още спортният директор на Левски, който отправи апел към всички “сините” фенове да подкрепят своя любим клуб. 

"Нека тези сцени, които се разиграха след последния мач с ЦСКА, бъдат последните такива. Само когато сме единни и сме едно цяло, ще мачкаме всичко в България. Само Левски!", призова Боримиров.