Локомотив (Пловдив) и Левски завършиха 0:0 в среща от втория кръг на Първа професионална лига. Мачът бе първи официален за "сините" този сезон в елита, след като на старта те отложиха срещата си с Лудогорец заради участието си в Лига Европа.

Преди началото на мача на стадиона бе излъчен специален клип в памет на легендата на клуба Аян Садъков. Видеото бе подотвено от феновете на тима и трогна всички зрители.

"Смърфовете" започнаха по-активно, но така и не застрашиха сериозно вратата на "сините". В 8-ата минута Веселин Марчев бе изпреварен от вратаря на гостите Божидар Митров и двамата се сблъскаха, след което футболистът на домакините получи медицинска помощ.

Лека полека футболистите на Николай Митов започнаха да създават повече положения. Серджиу Буш, Роман Прохазка и Васил Панайотов отправиха слаби или неточни удари, а най-сериозното положение за гол се разкри пред Жорди Гомес. Ударът с глава на испанеца обаче бе спасен от Илко Пиргов.

След почивката Левси продължи да доминира, но не създаваше опасни голови положения, а "смърфовете" чакаха своите шансове на контраатаки. Неточни удари от "сините" отправиха Жорди Гомес и Прохазка, а за домакините първо Димо Бакалов се размина с топката, а след това Марчев шутира от дъгата пред наказателното поле, но топката рикошира и излезе в корнер.

В 65-ата минута Локомотив остана в намален състав, след като Ивайло Марков си изкара втори жълт картон. С човек повече на терена Левски се опита да натисне в търсене на трите точки, но в 71-ата минута можеше да получи гол, след като Бакалов получи дълъг извеждащ пас и отправи удар с глава. Топката обаче мина близо до лявата греда. Малко след това Роман Прохазка шутира от пряк свободен удар право в стената, а при ответната атака Мартинович от домакините отправи неточен удар от далечна дистанция.

В 81-ата минута Жорди Гомес намери много добре Антонио Вутов, който от движение шутира, но вратарят на домакините Илко Пиргов спаси.

Финалният натиск на "сините" така и не даде резултат, а в добавеното време Маркович можеше да донесе победата за домакините. Той нахлу в наказателното поле на Левски при бърза контраатака, но прати топката покрай вратата.

След първите два кръга Локомотив (Пловдив) има 4 точки, а Левски е само с точка от един изигран мач.

Локомотив (Пловдив) – Левски 0:0
 

Резултат с изображениеЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ): 38.Илко Пиргов, 6.Пламен Николов, 71.Пламен Крумов, 10.Веселин Марчев, 20.Пауло Серджо (77 90.Янко Ангелов), 44.Ивайло Марков , 19.Ванчо Траянов (64 77.Дино Мартинович), 27.Димо Бакалов, 19.Димитър Велковски, 39.Парвиз Умарбаев, 9.Дани Кики (696.Георги Пашов)
Резерви: 40.Мори Диао, 6.Георги Пашов, 4.Стефан Йевтоски, 90.Янко Ангелов, 22.Архан Исуф, 77.Дино Мартинович
Треньор: Воин Войнов

Резултат с изображение за пфк левскиЛЕВСКИ: 21.Божидар Митрев, 19.Милош Цветкович, 25.Георги Ангелов, 3.Димитър Пиргов, 4.Иван Горанов, 71.Васил Панайотов (708.Антонио Вутов), 30.Нелуц Рошу, 13.Жорди Гомес, 15.Роман Прохазка, 9.Серджиу Буш, 10.Жуниор Мапуку (7517.Бабатунде Адениджи)
Резерви: 24.Александър Любенов, 4.Мики Орачев, 23.Симон Сандберг, 6.Ивайло Найденов, 8.Антонио Вутов, 17.Бабатунде Адениджи, 75.Алекс Боримиров
Треньор: Николай Митов

Стадион: „Локомотив”, Лаута
Съдия: Станислав Тодоров

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна ,  опасна ситуация 

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма

Срещата по минути с БЛИЦ
1 - начало на мача
3 - домакините стартират по-активно
5 - Парвиз Умарбаев центрира от пряк свободен удар, но бранителите на Левски чистят топката
8 - Веселин Марчев се измъкна зад отбраната на Левски и се сблъска с вратаря Божидар Митрев, който го изпревари за топката. Митрев се изправи, но Марчев остана да лежи на терена и получи медицинска помощ
10 - Мапуку се опита да изведе в наказателното поле Цветкович, но сърбинът бе изпреварен от футболист на домакините
15 - Серджиу Буш отправи слаб удар и вратарят на домакините Илко Пиргов хвана топката
24 - Васил Панайотов се пребори за топката и след това шутира от далечна дистанция, но Илко Пиргов отново се справи със ситуацията
31 - Прохазка центрира, а Жорди Гомес игра с глава от границата на наказателното поле, но Пиргов спаси
35 - Веселин Марчев от домакините центрира, а Димо Бакалов отправи неточен удар с глава
36 - Роман Прохазка шутира неточно от далечна дистанция
40 - по-активни минути за гостите
42 - Жорди Гомес изведе Буш отляво в наказателното поле, но Пламен Николов успя да затвори румънеца, който шутира от малък ъгъл в аут
45+1 - Край на първата част
..............................................
46 - Начало на второто полувреме
47 - неточен удар на Жорди Гомес от далечна дистанция
54 - Мапуку се пребори за топката пред наказателното поле на противника и пусна към Прохазка, който от движение шутира силно, но неточно покрай вратата на Локомотив
59 - Крумов центрира опасно в наказателното поле на Левски, но Димо Бакалов се размина с топката
62 - Марчев шутира от дъгата пред наказателното поле на гостите, топката рикошира и излезе в корнер
65 - Ивайло Марков получи втори жълт картон и домакините останаха в в намален състав
67 - Жорди Гомес шутира от пряк свободен удар, но право в стената
71 - Дълъг пас към Бакалов, който отправи удар с глава и топката мина близо до лявата греда
79 - Роман Прохазка шутира от пряк свободен удар право в стената
80 - Мартинович от домакините шутира неточно от далечна дистанция
81 - Жорди Гомес намери много добре Антонио Вутов, който от движение шутира, но вратарят на домакините Илко Пиргов спаси
90+1 - Димо Мартинович нахлу в наказателното поле на Левски, но шутира покрай вратата
90+3 - Край на мача! Локомотив (Пловдив) и Левски спечелиха по точка след нулево равенство.