Левски победи с 1:0 Радник (Сурдулица) в последната си контрола преди да се изправи срещу черногорския Сутиеска в двубой от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Бабатунде Адениджи вкара единственото попадение в двубоя, който се игра в Правец.

Треньорът Николай Митов направи само една промяна в титулярния състав в сравнение с двубоя с Черно море (0:1) – на мястото на Мики Орачев започна Франсис Нар. В мача отново участие не взеха новите попълнения Серджиу Буш и Антонио Вутов, които се възстановяват от травми.

Още в 6-ата минута Бабатунде Адениджи засече във вратата подаване на Прохазка и изведе „сините“ напред.

Словакът, голмайсторът и Мапуку имаха възможност да удвоят резултата през първата част, но до гол не се стигна. Божидар Митрев пък се намеси добре при единствената възможност за Радник.

Най-дейни на терена бяха Мапуку и Панайотов, като халфът на няколко пъти даде добри пасове на своя колега в атаката. Стражът на Радник обаче се отличи с добри намеси.

Смените след средата на второто полувреме накъсаха играта и до сериозни положения не се стигна. Така Левски записа победа и загуба в своите две контроли, които изигра от подготовката за новия сезон.

Тимът се прибира в София и ще се готви за мача със Сутиеска, който е на 29 юни на „Георги Аспарухов“.

ЛЕВСКИ срещу Радник: Божидар Митрев, Милош Цветкович, Давид Яблонски, Димитър Пиргов, Иван Горанов, Георги Ангелов, Роман Прохазка, Васил Панайотов, Франсис Нар, Бабатунде Адениджи, Жуниор Мапуку
Резерви: Алекс Боримров, Мики Орачев, Александър Любенов, Атанас Кабов, Галин Ташев, Илия Димитров
Старши треньор: Николай Митов

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа