Левски вади уникален документ в новия си музей, който ще бъде открит съвсем скоро. Изненадата за всички левски ще бъде показването на Учредителния протокол на клуба, който е датиран от 1911 г.

Това стана ясно при представянето на новите екипи на „сините“. На церемонията беше Илия Христов от Сдружение „Сини сърца“, което преди няколко години се зае с организирането на музея на Левски.

С изнасянето на документа Левски Левски ще стане едва вторият софийски клуб, който ще предостави на широката общественост своя Учредителен протокол. Досега това стори само Славия, като документът тогава беше показан за 100-годишнината на "белите" през 1913 г.

В музея на Левски ще има много интересни предмети от богатото и славно минало на клуба. Сред тях ще е оригинална фланелка от сезон 1967/1968, носена от човека с най-много мачове в историята на Левски Стефан Аладжов.

Ще бъде изложен и екип на покойната легенда Сашо Костов, с който той е започвал престоя си на "Герена" и видял изложен в музея по-малко от месец преди да почине. Фланелката е от сезон 1957.

Там ще има и множество архивни снимки от най-ранните години на съществуването на Левски, предоставени от архива на бившия футболист и треньор на "сините" Иван Радоев-Баба Рада.