Защитникът на Берое Александър Василев е в полезрението на Лвски, твърди "Тема Спорт". "Сините" трябва да се подсилят с краен бранител, тъй като след края на сезона се разделиха с десния бек Милош Цветкович и левия Луис Нганиони. Така за фланговете на защитата те разполагат единствено с капитаните Живко Миланов и Иван Горанов.

24-годишният Василев остави нелош сезон зад гърба си. За старозагорци той участва в 29 шампионатни мача, в който вкара 1 гол и направи 2 асистенции. Левски има набелязани играчи за този пост от чужбина, но ако не успеят да ги привлекат, то ще се насочат към бившия футболист на Лудогорец. В кариерата си Александър е носил още екипите на Калиакра (Каварна), Чавдар (Етрополе) и Видима-Раковски.

През 2014 г. подписва с Лудогорец. В Разград футболистът изкарва 4 сезона, в които записва едва 27 мача за първия тим (и 28 за дубъла). През 2016-а Василев за първи път облича екипа на Берое, а добрите му изяви карат Лудогорец да си го върне през януари 2017 г. От лятото на миналата година играчът вече е собственост на старозагорци.