Ръководството на Левски е направило постъпки да предоговори сделката по привличането на исландския защитник Холмар Ейолфсон от Макаби (Хайфа), пише „Тема Спорт“. По този начин на „Герена“ облекчават задълженията си, заради които бяха наказани от УЕФА за нарушения на финансовия феърплей и „сините“ за заплашените да не играят в евротурнирите за две години.

Левски откупи централния бранител от елитния израелски тим, след като през сезон 2017/2018 година той игра на “Герена” като преотстъпен. Сайтът sport1.maariv.co.il твърди, че Макаби е трябвало да получи накуп половин милион евро за правата на Ейолфсон според договора, подписан през юни 2018 година. Това явно не се е случило, защото в началото на тази година от Левски са отправили молба за предоговаряне на сделката и начина на плащане.

“Българите са поискали да се издължат по трансфера на три пъти и са получили утвърдителен отговор. Доколкото имаме информация, Макаби (Хайфа) е запазил 30% от евентуален бъдещ трансфер на играча”, се казва в материала.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

28-годишният Ейолфсон е основен играч на Левски. Той се утвърди в титулярния състав и си спечели място в националния отбор на Исландия за световното първенство в Русия, но не записа участие.

Бранителят обаче получи тежка контузия в осминафинала за Купата на България срещу Черно море във Варна на 31 октомври. Исландецът скъса връзки и се наложи да бъде опериран в Барселона. Очаква се възстановяването му да отнеме шест месеца. В Левски не очакват той да се появи в игра до края на първенството.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019