Школата на Левски нанесе още един удар по Лудогорец. В мач от 10-ия кръг на първенството в Елитната юношеска група до 15 години "сините" спечелиха с 1:0 гостуването си в Разград. Припомняме, че също в сряда Лудогорец отстъпи с 2:3 на Левски в "Гнездо на орли" при 17-годишните.

В срещата при 15-годишните двата отбора играха равностойно. През първото полувреме те си размениха по една по-сериозна ситуация за гол, но не се стигна до откриване на резултата.

През втората част също нямаше много положения за попадение. До 60-ата минута момчетата на Христо Господинов имаха шанс на два пъти да реализират, но пропуснаха, след центрирания от статични положения и удари с глава. В 61-ата гостите от София успяха да открият след контраатака. Попадението вкара резервата Виктор Атанасов. 

До последния съдийски сигнал "орлетата" притиснаха съперника, но опасен удар на Несин Салим бе изчистен от защитник в синьо на голлинията. 

"Равностоен мач, в който и двата отбора имаха по 3-4 възможности за гол. Ясно беше, че който успее първи да вкара, ще спечели. За нещастие попадение получихме ние. Този мач можеше да завърши и по съвсем различен начин, но понякога е въпрос и на спортен шанс", коментира след последния съдийски сигнал треньорът на юношите на Лудогорец Христо Господинов.

В класирането Левски и ЦСКА са на върха с по 24 точки. Трети с 23 е Ботев (Пловдив), а Лудогорец е девети с 14 точки.