Левски допусна загуба в първата си контрола от лятната подготовка. "Сините" отстъпиха с минималното 0:1 от Черно море в Правец в мач, който няма да се запомни с кой знае колко футболни достойнства. Единственият гол в срещата падна в началото на второто полувреме, когато точен бе Иван Коконов.

Треньорът на Левски Николай Митов заложи в титулярния състав на 6 нови попълнения. Иван Горанов зае мястото си в лявата част на отбраната, а от другата страна беше Милош Цветкович. В центъра опорни халфове бяха Георги Ангелов и Васил Панайотов. По лявото крило действаше завърналият се след наем Мики Орачев, а партньор на Бабатунде Адениджи в нападение беше Жуниор Мапуку. На вратата на Левски пък застана Божидар Митрев, който е и новият капитан на тима. Централна двойка защитници бяха Яблонски и Пиргов, а Роман Прохазка старира по дясното крило.

Георги Иванов - Гонзо също заложи на крайно любопитен състав, в който личаха имената на бившите играчи на Левски Александър Александров, Орлин Старокин и Мариян Огнянов.

През първото полувреме двата отбора играха предпазливо и почти не създадоха реални голови опасности. Първият удар в очертанията на двете врати беше на Прохазка, който реши да стреля от дистанция, но топката мина на сантиметри от целта.

В 34-ата минута Бабатунде Адениджи контузи доскорошния си съотборник Александър Александров, който не съумя да продължи срещата. Малко преди почивката капитанът на варненци Георги Илиев се разписа във вратата на Митрев, но голът правилно бе отменен заради засада.

Левски започна по-силно втората част , но с пропуски се отличиха Роман Прохазка и появилият се от резервната скамейка Франсис Нар. Така се стигна до 54-ата минута, когато Черно море поведе в резултата. Точен бе Иван Коконов, който засече с глава центриране на Емил Янчев.

След попадението “сините” имаха няколко добри възможности за гол, но Прохазка и Адениджи пропуснаха да се разпишат. В крайна сметка до края на мача не паднаха попадения и Черно море се поздрави с минималния успех. 

ЛЕВСКИ- ЧЕРНО МОРЕ 0:1
0:1 
Коконов 54'

Левски: Митрев, Цветкович, Яблонски, Пиргов, Горанов, Ангелов, Панайотов, Прохазка, Орачев, Мапуку, Адениджи
Влезли като резерви: Любенов, Нар, Кабов, Димитров, Иванов, Ташев
Старши треньор: Николай Митов

Черно море: Михайлов, Сукуп, Станчев, Александров, Витиня, Старокин, Огнянов, Илиев, Божилов, Зехиров, Кузма
Влезли като резерви: Дюлгеров, Янчев, Костадинов, Хасани, Томбак, Минков, Коконов, Балджийски
Старши треньор: Георги Иванов