Ръководството на Левски започна преговори с играчите, на които няма да се разчита следващия сезон. На тях ще бъдат предлагани различни варианти, при които да се стигне до раздяла, пише „Тема спорт“.

В тази бройка е френският халф Антони Белмонт. Той вече е научил решението на шефовете. Полузащитникът има контракт с Левски и за следващия сезон, но няма да го изпълни.

Към изхода се е насочил и румънският нападател Серджиу Буш. Засега натам гледат и френските защитници Седрик Унтонджи и Луи Нганиони. От триото единствен с изтичащ договор е Унтонджи. Той има контракт до лятото, като в него има опция за удължаването му с още два сезона.

От "Герена" са пред раздяла с бразилския нападател Луан Виана, който пролетта бе преотстъпен на Царско село. От клуба ще опитат да вземат някакви суми за преотстъпените в Румъния Ривалдиньо и Филипе Нашименто.

Синът на Ривалдо играе във Виторул. От този клуб искат да откупят бразилския нападател, но засега не успяват да постигнат договорка с шефовете на „сините“. Португалският халф Нашименто до края на сезона е в Политехника (Яш), след което трябва да се завърне в София за още една година.

От "Герена" ще водят преговори и с част от футболистите, на които искат да намалят заплатите. Сред тях са бразилското крило Паулиньо, както и швейцарският халф Давиде Мариани и исландският защитник Холмар Ейолфсон. .

Изпълнителният директор Павел Колев съобщи, че разговорите с тях са започнали и очаква да завършат с успех за клуба. Мариани дори вече се отказа от получаването на бонус в размер на 75 хиляди евро, който му се полага за брой изиграни мачове.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019