Левски спечели изключително трудно с 2:1 домакинството на Етър от 19-ия кръг на Първа лига. Велко Батрович даде преднина на отбора на Красимир Балъков в осмата минута, а "сините" стигнаха до обрата след автогол на Иван Скерлев в 20-ата и попадение на Серджиу Буш в 54-ата - негово първо в първенството този сезон. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Домакините обаче трябва да благодарят и на съдията Никола Попов, който донякъде им помогна. В добавеното време на срещата гостите от Велико Търново отбелязаха изравнително попадение, но то не беше зачетено. Реферът маркира фаул на тарана Иван Петков срещу Иван Горанов и така Левски спечели с 2:1. Ситуацията обаче беше доста дискусионна:

Треньорът на Левски Славиша Стоянович предприе някои промени след издънката със Септември - 2:2. За първи път титуляр за "сините" в кариерата си беше юношата Илия Юруков, който игра в халфовата линия на мястото на Антони Белмонт. Буш и Станислав Костов бяха заедно в атака. Защитата беше съставена от капитана Иван Горанов, Милош Цветкович, а двойка централни бранители бяха Хали Тиам и Нуно Рейш. Както е известно, Давид Яблонски не игра заради наказание. Аймен Белаид беше изваден от групата заради слаба форма, а на вратата се завърна Мартин Полачек, който зае мястото на контузения Божидар Митрев.

Полачек обаче отново беше неубедителен. В осмата минута стражът и Цветкович не се разбраха и позволиха на Велко Батрович да засече топката във вратата.

Така Етър шокира Левски, който oбаче съумя да стигне до обрата, но с кански мъки. "Сините" изравниха в 19-ата минута след автогол. Станислав Костов излезе сам срещу Христо Иванов, вратарят изби, а нападателят догони топката на аутлинията, като се опита да я върне към Буш, но тя рикошира в Иван Скерлев и мина зад голлинията - 1:1.

В началото на второто полувреме домакините стигнаха до пълен обрат. Първият гол за този сезон в Първа лига отбеляза Буш. В 54-ата минута той получи подаване от Кабрал, майсторски преодоля Пламен Гълъбов, след което финтира и вратаря на Етър, разписвайки се за 2:1. Буш не беше вкарвал в шампионата от април, когато отново беше точен на "Герена" - при загубата с 1:2 от Берое.

И точно, когато "сините" очакваха последния съдийски сигнал, топката се озова в мрежата на Полачек. Крум Стоянов центрира от фаул, включилият се на смяна Иван Петков засече с глава и реализира, като попадението беше отменено от съдията Никола Попов за фаул срещу Горанов. Гостите оспорваха, но претенциите им не бяха уважени.

От телевизионните повторения пък се видя, че преди да влети във вратата топката се отби и в главата на юношата на "сините" Илия Юруков. 

След трудния успех Левски събра 41 точки и временно скочи на второто място. ЦСКА, който има 39, гостува утре на Верея. Лидерът Лудогорец (с 45) приема Славия също в неделя. Етър остава с 27 точки, заемайки седмото място.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019