Левски ще откупи правата на естонския халф Богдан Вашчук. 22-годишният футболист вече убеждава ръководството на "сините", че инвестицията в него си струва, пише "Тема спорт". Офанзивният полузащитник бе привлечен на "Герена" след идването на Славиша Стоянович. Треньорът лично настоя трансферът да се осъществи. Той отлично познава качествата му от съвместния им престой в Рига - наставникът бе начело на тима от Латвия през 2017 година. Под ръководството на Славиша Богдан участва в 23 шампионатни мача и вкарва 8 гола.

В момента Вашчук играе на "Герена" като преотстъпен от Рига. Договорът му за наем е до 30 декември тази година. "Сините" обаче имат правото да го откупят и ще се възползват от тази опция. 

Богдан се включи много силно срещу ЦСКА, макар Стоянович да го пусна на мястото на Станислав Костов и му се наложи да играе на непривична позиция на върха на атаката. След срещата играчът изрази бурно радостта си от успеха в дербито. Той си пусна снимка от пистата пред сектор "Б", а под нея написа: "Само Левски, оле, оле, оле".

Естонецът вече има един двубой като титуляр за Левски - бе на терена 90 минути в 1/16-финала за Купата на България срещу Атлетик (Куклен). В него той се отличи с две асистенции - по една към младоците Атанас Кабов и Станислав Иванов.

На "Герена" трябва да решат ситуацията и с други играчи с изтичащи договори. Контракти с клуба до края на първенството имат Милош Цветкович, Давид Яблонски, Габриел Обертан и Жерсон Кабрал. Желанието на ръководството на Левски е да задържи всички в състава и за следващата кампания.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019