Жребият за четвъртфиналите за Купата на България размина на косъм двата ни гранда ЦСКА и Левски. След предварителната пресявка на домакини и гости "армейците" попаднаха сред четирите отбора, който ще играят на своя стадион, а "сините" бяха сред гостуващите. Още тогава стана ясно, че няма да има ново дерби Миньор - Левски, тъй двата тима попаднаха в една група.

След жребия се разбра, че ЦСКА е домакин на Пирин. Президентът на Литекс Трифон Попов имаше тежката задача да определи съперника на "червените", като той можеше да бъде Левски. Попов все пак изтегли Пирин. 

Другият ни гранд Левски ще гостува на Вихрен. Спортно-техническият директор на "сините" Даниел Боримиров трябваше да изтегли съперника на тима от Сандански и се оказа, че това е Левски.

Непредвидим на пръв поглед е сблъсъкът между Ботев (Криводол) и Миньор (Перник). Криводолци вече се справиха със стабилни отбори като Берое, Славия и Родопа и като нищо ще се промушат до полуфиналите.

Малко по-тежка е задачата на другия представител от "Б" група Несебър, който е домакин на Литекс.

Според регламента на турнира победителят се определя в една среща. Датите за мачовете все още не са ясни, тъй като не е изготвена програмата за пролетния дял от първенството. Очаква се тя да бъде готова до края на годината./БЛИЦ 

Жребият за четвъртфиналите:
Ботев (Криводол) - Миньор (Перник)
ЦСКА - Пирин
Вихрен - Левски
Несебър - Литекс