"Нашите клиенти могат да говорят каквото си искат за нас", заяви изпълнителният директор на "УниКредит Булбанк" Левон Хампарцумян пред БЛИЦ. 

Потърсихме го по повод големия скандал с Мартин Петров. Както вече стана ясно, бившият ни футболен национал сезира Софийска градска прокуратура за източени без негово знание 3,8 милиона лева от банковите му сметки в "УниКредит Булбанк". 

"Питате ме за коментар по случая, но ние коментар не можем да правим. Нашата позиция вече излезе. Клиентите ни могат да говорят каквото си искат за нас. Няма смисъл да се коментира, а и има етична страна, законовите предпоставки са такива, че да не се говори по този въпрос", обясни още Хампарцумян.

Попитан дали Мартин Петров ще получи обезщетение, банкерът бе лаконичен: "Това са отношения между нас и него."

"И въпросът не е да се води махленска разправия. Мартин Петров е сериозен човек, ние сме сериозна банка. А и самият Мартин Петров може би не желае нещата да бъдат публично достояние", добави Левон Хампарцумян.

Припомняме, че главен комисар Христо Терзийски преди два дни съобщи ексклузивно пред БЛИЦ TV, че вече е образувана преписка по случая, която ще се работи от служителите на отдел „Икономическа полиция“ в ГД „Национална полиция“.