Легендата на Левски и българския футбол Николай Илиев и семейството му са станали жертва на нагъл пладнешки обир в Свети Влас. Това разкри бившият шеф в "синия" клуб пред БЛИЦ. Неприятната случка се разиграва преди дни. Илиев първоначално смятал да не тръби по медиите за случилото се. 

Бандитът е заловен на четвъртия ден след обира, при който най-нагло нахлува в къщата около 14:30 часа и отмъква пари, документи, кредитни карти и ключове за кола и апартамент. Славният защитник останал втрещен, когато разбрал, че наблюдаващата прокурорка по делото Кристина Апостолова "не била много убедена, че той е крадецът". А това й заключение идва, след като самият бандит прави самопризнания пред полицаите при задържането си. 

"Писна ми! На народа му писна вече! Докога крадците и убийците ще бъдат на свобода", афектирано коментира Илиев пред БЛИЦ.

Бившият национал, който винаги е бил предан на родината си и е избрал да живее в България, вместо възможността да остане в Италия, където бе трансфериран от Левски в Болоня през 1989 година, призова Бойко Борисов да тропне по масата и да вземе спешни мерки. 

"Не го правя само заради случилото се с мен. Знам, че има много хора, които са обирани, но се страхуват да проговорят или пък не им се дава трибуна. Положението в България вече е нетърпимо и са нужни спешни мерки. Искам да защитя хората, да изкажа болката и страданието им. Всички ходим на избори и вярваме, че нещата ще се променят и ще заживеем в спокойна и щастлива държава", коментира бивш шеф в Левски.

"Първоначално смятах да не разкривам за случилото се в края на миналия месец. Около 14:30 часа нагъл обирджия нахлува в къщата ни, докато си почиваме. Двуетажна е, аз спя в едната стая, трите внучета в другата. Освен това има и трима възрастни, които спят в друга стая. И докато всички почиваме човекът най-нахално си влиза, минава през моята спалня без да го усетя, после през другата... Без ни най-малко да се притеснява. Краде, взима пари, документи, кредитни карти, както и ключове за кола и апартамент", разказа Николай Илиев. 

"Разхожда се из дома ни без ни най-малко да се притеснява. Крадците и убийците в днешно време не се притесняват от нищо, защото знаят, че после няма да получат възмездие от страна на държавата. Този човек може да е бил дрогиран и вместо да вземе пари и документи, е можело да отвлече децата, представяте ли си!? Наглостта на бандитите няма край! И това е така, защото законите не се спазват", коментира Илиев, добавяйки: "Изобщо не съм усетил как се е промъкнал."

"Тези бандити не само крадат, те убиват и изнасилват, след което остават безнаказани, защото или в полицията има корупция, или в съдилищата. Аз обаче съм благодарен на полицията в Слънчев бряг, които изключително сериозно се заеха със случая и разкриха бандита. Благодарение на отпечатъците, които е оставил. Професионално отношение от тяхна страна. Още като дойде оперативната група им казах, че не вярвам в системата и си имам причина да стигна до това заключение. Но те доказаха, че когато има професионалисти, работата може да се свърши. После обаче какво става? Разкрит е, знаем го от коя престъпна група е... хванах се за главата като му видях досието, има десетки висящи дела. Цялото му досие е пълно с кражби", сподели бившият национал.

"Обра ни, а можеше да убие или изнасили някой. Не му е за първи път, а не го прибират, защото досега бил непълнолетен. Наблюдаващата прокурорка Кристина Апостолова не била много убедена, че той е крадецът, при положение, че си признава какво извърши. Представяте ли си каква наглост? Ето заради това бандитите са спокойни. Влизат си в чуждите домове посред бял ден.. Не, не, Дотук беше! Час по-скоро трябва да се вземат сериозни мерки. Разчитам на Бойко Борисов, с когото отлично познаваме и взаимно се уважаваме. Искам да му кажа, че повече не трябва да се оправдаваме с това: "Ние ги хващаме, те ги пускат". Е, сега Бойко е от другата страна и трябва да тропне по масата. Разчитаме на него. Да им каже на тези - професионалните депутати, да измислят законите така, че крадците и бандитите да не са безнаказани и да продължават да си правят каквото поискат, причинявайки страдания на хората", продължи Ники Илиев.

"Има депутати, които държат на народа, но и мишоци, които влизат в парламента, за да си правят далавери на гърба на хората, на народа! Борисов не трябва да допуска повече това", призова бившият национал.

"Дал съм много за България, за имиджа и престижа на родината, която обичам. Здравето съм си дал и не е ли редно сега да се радвам на спокоен и щастлив живот? И ще продължа да давам на България, затова останах тук. Но искам адекватното отсреща от държавата. Държавата трябва да стои зад народа си и да не допуска бандитите да правят каквото си искат. Хора от правителството, депутати, прокурори - вземете се в ръце! Мислете за народа, а не само за самите вас! Бойко Борисов може да тропне по масата и нещата да си дойдат на мястото. На народа му писна, повярвайте. Не заслужаваме да живее в такава обстановка. Без проблем ще ни откраднат децата, правят каквото искат...", добави афектираният Илиев. 

"Нищо от откраднатото не ми е върнал. Знам кой е, но не съм го виждал и нямам желание да ми бъде пред очите! Оправданието му е срамно и смешно. Смях се и на полицаите и следователите, които го разкриха на четвъртия ден. Той им казал, че с парите ми си купил кола на третия ден, която след това баща му ли, вуйчо му ли, шофирал дрогиран и го спипали, а сега била със свалени номера. Не искам да го виждам. Искам законите да действат и не да го задържат само за 48 часа. Те дори се чудеха как да го задържат за 24 часа при положение, че има отпечатъци и си е признал абсолютно всичко. Изгубил съм вярата в повечето от тези служби, но полицаите в Слънчев бряг доказаха, че има и професионалисти. Само мога да ги поздравя", завърши Николай Илиев.