Президентът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски обеща до 5-6 години клубът да има изцяло реконструирани стадион и база, на която да се готвят юношите и децата.

„Емоцията беше невероятна. Това е еуфория, която ще се помни дълго. Радвам се, че направих нещо за Пловдив и най-накрая дано оттук тръгне обединението. Вече съм бил „президентът на публиката”? Това ще е до следващата загуба. Това ще мине бързо, ще се забрави. При първите неудачи пак ще е същото”, заяви Крушарски пред „Диема спорт“ по повод спечелената Купа на България.

„Аз съм се подготвил според моята кесийка и колко парички имам, да си ги инвестирам. Направил съм така, че час по час това ще се случи. За 5 или 6 години тези две неща – стадионът и детската база – ще са завършени. Ще започнем първо с детската база. Първите неща по него трябва да станат до края на лятото, за да могат децата да тренират. Реконструкцията на стадиона стартира първо от трибуна „Бесика”, а сектор А ще е последен, защото е най-скъпият. „Бесика” трябва да стане за година, срещу нея трибуната – също толкова. Ремонтът на стадиона, който сме изчислявали, е 14-15 милиона лева. Около 6 милиона лева ще излезе базата за юношите. Да се надяваме, че до есента ще започнем да работим”, добави босът на Локо (Пд).

„Евротурнирите - гъдел? По-скоро още един финансов разход. Надявам се, че ще се справим. На предишната среща с общината и Ботев им пожелах късмет и да паднат в Европа. Те отпаднаха. Имам едно вътрешно предчувствие, че ще скочим две стъпала нагоре”, завърши Крушарски.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019