Новият селекционер на националния отбор Красимир Балъков даде пресконференция, на която говори за промените, които въвежда в тима. Той коментира и предстоящите европейски квалификации срещу Чехия и Косово.

„Искам играчите да играят 70 процента от мачовете си, за да имат добър ритъм. Изключение правим за играчи с качества, които знаем, че ни трябват, както е с Кирил Десподов. Един от най-добрите, да не кажа и най-добрият ни млад играч. Има контузени и при нас. Това е футболният бизнес, който е здрав и може, ще играе. В Чехия също имат много контузии и проблеми. Това не може да ни служи за оправдание. С новия щаб ще има импулс, това трябва да се използва и да е наше предимство“, обяви Балъков.

„Четири точки са задължителни от двата мача, ако искаме да сме в борбата. В Чехия не трябва да падаме. Единственият тим, който може да ни плаши е Англия. Но сега не играем срещу тях, а срещу Чехия и Косово. Много хора смятат, че Чехия е фаворит. Ние не може да отречем, че е така, но не случайно съм взел анализатор, който по статистически данни показва, че разликата между нашия и техния тим не е толкова голяма. Футболистите трябва да си повярват, да имат желание за победа и ако направим, това, което искаме, може да се поздравим с победа“, добави националният селекционер.

„Води се една тема за стила на Балъков и Хубчев. Аз уважавам изключително много Хубчев. Не знам защо се насади мнение, че играе защитно. Това не е така! Във футбола има и офанзивна и дефанзивна фаза и двете фази трябва да го владеем. Ако мислят, че трябва само с топката да играем, не е правилно.“

„Целта на психолога е да успокоим играчите да мислят само за едно. Това, което искаме от тях, да го реализират и да имаме шанса да се върнем от Чехия с нещо. Големите отбори имат психолог, а у нас не се тачи. Аз мисля, че всичко, което се ползва в съвременния футбол, трябва да го ползваме и ние“, призна Красимир Балъков.

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА ЕВРО 2020