Министърът на спорта Красен Кралев участва в днешната пресконференция, която дадоха Борислав Михайлов и президентът на УЕФА Александър Чеферин. Словенецът е на специална визита в София по покана на Михайлов.

„Доволни сме от сътрудничеството си с БФС. През последните три години работим в много добър синхрон. Много ми е приятно да чувам, че присъствието на българин в ръководството на една от най-важните и големи спортни централи в Европа се оценява толкова високо, за което поздравявам Боби Михайлов“, каза Красен Кралев.

“Програмата ни за развитие на спортната инфраструктура не е за година или две, а е дългосрочна. Направили сме до този момент девет стадиона. Продължаваме да помагаме не само на отборите от Първа лига, но и на отбори от Втора и Трета лига. Всяка година ще надграждаме“, допълни министърът.

Кралев говори и за изграждането на нов национален стадион: „Преди да стигнем планирането на нов национален стадион – днес пак дискутирахме тази тема, първо трябва да си стегнем инфрактруктурата в общините. И след това да инвестираме в нов националлен стадион. Всяко нещо с времето си.“

„Екипът на Боби Михайлов има пълната подкрепа, за да реализира всички планове за развитие на българския футбол“, завърши министърът на спорта.
ЮРИ СЛАВЧЕВ/БЛИЦ