Спортният министър Красен Кралев говори след тегленето на жребия за първенството в Първа лига. Събитието се състоя в Амфитеатралната зала на Национална футболна база "Бояна". Присъства и президентът на БФС Борислав Михайлов. Беше представена и топката, с която ще играят елитните отбори в Първа  професионална лига в родния футбол.  

През новия сезон съставите ще играят с истински шедьовър - Adidas Conext 19, вдъхновена от топката Tricolore, с която Франция стигна до световната титла през 1998 година. Клубовете от Втора лига пък ще се радват на достойнствата на топката Nike Merlin.

"Виждате, че това са най-добрите топки, с които се играе по целия свят. Това сътрудничество е много благотворно. Имаме обратна връзка с треньорите. Програмата се подобрява всяка година. Ще продължим да помагаме за развитието на детско-юношеския футбол", посочи Кралев.

"Доставянето на футболните топки е важен момент. Идеята е всички отбори да играят при равни условия. Доволни сме от тази промоция, която получава Български спортен тотализатор. Това е единствената институция, подсигуряваща огромни средства за българския спорт. Дано в следващите години да имаме възможност да разширим програмата "Развитие за развитие на детско юношеския футбол". Може да сме оптимисти за това, което предстои следващата година", каза още спортният министър