Кметът на Велико Търново Даниел Панов се срещна с президента на УЕФА Александър Чеферин, шефа на БФС Борислав Михайлов и министъра на спорта Красен Кралев. Градоначалникът бе и в качеството си на председател на Националното сдружение на Общините в България.

Босът на УЕФА е в столицата, където се срещна и с премиера Бойко Борисов, а срещата с представители на Националното сдружение на Общините в България се проведе на Националната футболна база. Сред основните теми на срещата бе сътрудничеството между УЕФА, БФС и Общините в България. Обсъдени бяха различни възможности за подобряването на инфраструктурата на детско-юношеските школи в различните региони на страната с помощта на УЕФА, БФС и Общините, както и прилагането на новата програма на УЕФА за училищен футбол и успешното продължение на програмата „Грасрутс“.

Даниел Панов изрази задоволство от срещата и планираните действия за развитието на футбола от името на кметовете в общините, които управляват. Кметът на Велико Търново получи почетен плакет на БФС, връчен му от Борислав Михайлов.